Minunile sunt greu de înfăptuit chiar și în pragul Crăciunului. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a trecut rapid peste eliminarea din play-off-ul EuroCup și a obținut o victorie clară la Arad, în cadrul etapei secunde a returului Diviziei Naționale la Baschet Feminin. A fost 58-82, la capătul unui meci alert, decis de experiența și valoarea superioară a actualei și – probabil – viitoarei campioane a României.
Până la urmă, oaspetele au avut meritul de a fi prezentat mai multe jucătoare la înălțimea unei dispute, să zicem, ceva mai complicate, în timp ce Poole și Tavic au cam fost „trădate” de colege, în special Hadzovic (care nu a înscris niciun punct) și Coker. Formația în alb și verde a câștigat absolut toate sferturile: 12-19, 20-22, 12-26 și 14-15, cel mai clar cel cu numărul trei ce deschide răni ceva mai vechi în tabăra „galben-albastră”. Cea mai mare dife­rență s-a înregistrat la mijlocul sfertului patru, 29 de puncte la scorul de 48-77. S-a încheiat 58-82 și ACS Sepsi a obținut a zecea victorie consecutivă în campionat, în timp ce șirul succeselor trupei lui Bogdan Bulj se întrerupe la cifra trei.
Singurul aspect pozitiv ar fi faptul că Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 15 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive, dar, așa cum am spus, cu o floare, hai două (Tavic) nu poți avea Sărbători (și mai) fericite.
Pentru arădence urmează o deplasare la Cluj-Napoca, chiar azi, în timp ce liderul stă etapa viitoare, când ar fi avut meciul cu Phoenix.
Formații și marcatoare:
FCC ICIM Arad: Poole 15, Tavic 14, Nagy 9, Wingate 9, Ferenczi 6, Coker 3, Mercea 2, Hadzovic, Ciotir, Zidaru
Sepsi: Marshall 14, Carter 13, Părău 13, Webb 11, Stoenescu 10, Fontaine 8, Kilin 3, Huțanu 4, Dzankic 2, Kress 2, Kovacs, Neagu.

Recomandările redacției