Campioana Diana Ana Maria Ion consideră că perseverența este cheia succesului

0
138

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.
Federația Română de Atletism a dat startul unui proiect denumit „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. Proiectul își propune să scoată la lumină atleții care în ciuda condițiilor grele de pregătire provocate de pandemie au reușit totuși să obțină rezultate excelente, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca.
Una dintre aceste sportive este Diana Ana Maria Ion, campioană națională la lungime, la tineret, atât în sală, cât și în aer liber, medaliată cu argint la seniori, atât în sală, cât și în aer liber, campioană națională la tineret și vicecampioană națională la seniori, la triplu salt, în aer liber, și medaliată cu aur în sală, la triplu salt.
„– Cum ai descrie anul competițional 2020, în câteva cuvinte?
– Anul 2020 a fost unul plin de provocări peste care am trecut cu bine și, în final, am reușit să obțin rezultatele pe care mi le-am dorit.
– Într-un an 2020 în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să câștigi foarte multe medalii la lungime și triplu salt, atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
– Consider că perseverența a fost pentru mine cheia succesului. Chiar dacă am întâmpinat situații neașteptate, în 2020 am făcut tot posibilul să nu pierd din pregătire și m-am antrenat zilnic, indiferent de condiții.
– Care a fost cel mai greu moment din 2020?
– În afara perioadei stării de urgență, cel mai greu moment a fost când am fost nevoită să stau două săptămâni în izolare și să mă antrenez în casă!
– Dar cel mai plăcut?
– Cel mai plăcut moment în 2020 l-am trăit la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, la Campionatele Naționale în aer liber, când am făcut un nou record personal la triplu salt.
– Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
– Consider că mie nu mi-a schimbat viața în niciun fel pandemia de coronavirus. În afară de cele două săptămâni de izolare, viața mea decurge la fel.
– Ce îți propui pentru acest nou an?
– În acest an îmi propun un rezultat cât mai bun la Campionatul European de Tineret.
– Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
– Visul pentru care muncesc, şi pentru care voi munci în continuare până mi-l voi îndeplini, este acela de a ajunge la Jocurile Olimpice“, sunt întrebările la care atleta Diana Ana Maria Ion a răspuns pentru FRA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.