Campioana, încă prea puternică: FC ICIM Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe 58-68

0
392

Nici în acest sezon FCC ICIM Arad nu pare capabilă să se ia la trântă cu forțele primei divizii de baschet feminin, dovadă stând rezultatele din debut. După eșecul de la Satu Mare a urmat unul pe teren propriu contra campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe. Și, totuși, diferența nu a fost foarte mare, iar ea s-a făcut de abia în repriza secundă Altfel, după prima, „galben-albastrele” chiar conduceau cu 35-33, însă erorile s-au ținut lanț în sfertul trei și patru, iar covăsnencele au mulțumit și au câștigat cu 13-18, respectiv 10-17.
Pentru un spectator neutru o partidă cu 9 schimbări de lder și patru egalități nu a fost tocmai rea, dar concluzia pentru trupa de pe Mureș e destul de tristă. Practic, diferența s-a făcut la punctele din zona de trei secunde, la recuperări și implicit reușitele venite după turnover-uri, 5-24! Și până la urmă, Sepsi a condus pe tabelă timp de aproape 33 de minute, în timp ce partenerul de întrecere exact 5 minute și 19 secunde. Ca o palidă consolare, trupa lui Miljan Medved a dat coșgetera serii, pe însuși căpitanul Brankica Hadzovic.
Totuși, sârbul de pe banca tehnică a „galben-albastrelor” a fost destul de mulțumit de prestația elevelor sale. „Vreau să felicit echipa mea, a jucat excelent astăzi (n.a. sâmbătă). Sunt foarte mulțumit de efortul depus. Felicit și echipa Sepsi pentru meciul câștigat. Iar am suferit la capitolul ata­cului, am marcat 58 de puncte ca și la Satu Mare, ceea ce este foarte puțin pentru un meci ca acesta. Dar, în schimb, am ținut la 68 de puncte o echipă cu individualități extrem de bune, ceea ce este foarte greu. Avem mult de lucru. Diferența s-a făcut în sfertul 3, când au schimbat două-trei jucătoare pe toate posturile. Noi nu am schimbat, pentru că încă o așteptăm pe Harrison și o să ne fie de mare ajutor când revine, pentru meciul cu Târgoviște. Acum încep și pentru noi meciurile puțin mai lejere în care trebuie să câștigăm și să avem și noi o primă victorie. O să încercăm cu Târgoviște săptămâna viitoare”, a declarat Miljan Medvedj pentru totalbaschet.ro.
Formații și marcatoare:
FCC ICIM: Hadzovic 19 (2×3), Dzombeta 8 (2×3), Neagu 8 (2×3), Ardelean 7, Burdgess 6, Fodor 5, Mercea 3, Ciotir 2.
Sepsi: Whitted 15, Higgins 14, Godri-Părău 9, Solopova 8, Slamo­va 6 , Pasic 6, Kovacs 5, Ghizilă 5.
Marți, 23 octombrie, FCC ICIM Arad are programat „Il Clasico” cu CSM Târgoviște, tot pe propriul teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.