Federaţia Română de Fotbal a stabilit ieri, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorţi, me­ciurile de baraj pentru promovarea în Liga
a III-a, sezonul 2020/2021. Momentan, cele 42 de campionate din ţară sunt în desfăşurare, campioanele nu sunt stabilite, însă favoritele la primul loc îşi cunosc de acum posibilul adversar de la vară. De menționat că Aradul are în palmares patru promovări consecutive în Liga a III-a, prin GLT Cermei, Șoimii Lipova, Crișul Ch. Criș și Progresul Pecica.
Şi în noul sezon al Ligii a III-a vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Acestea au fost repartizate în şapte regiuni, iar stabilirea meciurilor s-a făcut astăzi, prin tragere la sorţi.
Jocurile rezultate se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga
a III-a, datele de disputare a meciurilor de baraj sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00 (turul) şi 20 iunie 2020, ora 17:30 (returul).
Iată cele şapte regiuni şi meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a rezultate în urma tragerii la sorţi:
Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui – Bacău, Botoşani – Suceava, Neamţ – Iaşi;
Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj – Bihor, Maramureş – Bistriţa Năsăud, Cluj – Satu Mare;
Regiunea 3, Centru: Sibiu – Harghita, Alba – Braşov, Mureş – Covasna;
Regiunea 4, Vest: Timiş – Mehedinţi, Arad – Caraş Severin, Gorj – Hunedoara;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa;
Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova;
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea.
Greu de anticipat duelul Arad – Caraș!
Dacă în sezoanele precedente, echipele favorite să-și dispute locul din eșalonul terț se știau din timp, prin noile sisteme implementate în primele eșaloane județene din Arad și Caraș-Severin, acum e greu de prevăzut ce se va întâmpla la vară. În Liga a IV-a Arad va urma un play-off în care se poate întâmpla absolut orice din moment ce combatantele vor fi intra în întrecere după sezonul regular, cu 1,2,3 sau 4 puncte. Victoria Zăbrani și Frontiera Curtici sunt deja acolo în proporție de 90%, în timp ce Păuliș, Sântana, Ineu și Șimand se bat la „baionetă” pentru celelalte două locuri. În Caraș-Severin, lucrurile sunt și mai complicate. Acolo sunt două serii, zona Oravița și zona Caransebeș, în care se întrec câte 9 echipe. Primele trei din fiecare serie vor disputa un play-off, la finalul căruia vom știi adversara campioanei județului Arad la barajul de promovare în Liga a III-a din acest an. Singura certitudine este că echipa din județul nostru va fi gazda manșei tur, de pe 13 iunie. Revenind, în acest moment, conform clasamentelor, ar avea dreptul să intre în play-offul din Caraș: Progresul Ezeriș, Voința Lupac, CS Moldova Nouă (din zona Oravița), respectiv Rapid Buchin, Șoimii Oțelu Roșu și Magica Caransebeș (zona Caransebeș), dar mai sunt de disputat 4 runde.
„Duel” Arad – Hunedoara, la juniori A1!
Baraj se va da și în competiția de juniori A1, în care, de această dată, cea mai bună echipă din județul nostru o va înfrunta pe campioana Hunedoarei. Ineul a câștigat ultimele două ediții și a acces și la turneele semifinale, dar, în acest an, Podgoria Pâncota, UTA sau Lipova sunt adversari redutabili și, probabil, dintre ele trei se va alege campioana. Fiindcă echipa campioană va trebui trimisă la FRF până pe data de 1 iunie, campionatul s-ar putea relua cu o săptămână mai repede, pe 11 martie, în loc de 18 martie. Sau se va introduce o etapă intermediară.

Recomandările redacției