Etapa cu numărul 27 a Ligii a IV-a Arad a adus față în față singurele echipe neînvinse în acest retur. De fapt, campioana avea victorii pe linie, în timp ce Zăbraniul a mai bifat și câteva remize, însă astăzi nu a fost loc de discuții. Crișul nu a avut milă de fosta echipă a antrenorului lor și i-a „încărcat” cu cinci goluri pentru duș foarte rece.
Și, totuși, vizitatorii nu au început tocmai rău partida, iar Băd a avut șansa golului după numai 6 minute de joc. Fostul atacant al lui FC Național sau Poli în Liga 1, a driblat și portarul, dar finalizarea a fost slabă și defensiva gazdelor a avut timp să se replieze. Trei minute mai târziu, situația Zăbraniului s-a răzbunat după capul lui Modan la cornerul lui Ember și golul de 1-0. Ieșirea de pe teren a lui Simion (accidentat în duelul cu Covaci) a destabilizat și mai mult „garnitura” oaspete, care a riscat să primească și golul doi, dar Modan a nimerit doar bara. O preluare greșită a lui Zele din postură de unu la unu cu Mucha și o finalizare a lui Fl. Pavel din aceeași situație aveau să fie ultimele zvacniri ale oaspeților, căci în repriza secundă a existat doar o echipă pe teren.
Nici bine nu s-a reluat actul secund, căci Cigan l-a surprins pe Șoltezs cu un șut de la 18 metri. Apoi, în minutul 49, scorul devenea 3-0, după reluarea de la bara a doua a lui Modan la centrarea fără cusur a lui Ciornei. Practic, meciul era jucat, în discuție mai fiind doar diferența de scor la care se vor impune amfitrionii. Iar aceasta avea să se mărească pe final de meci. În minutul 72, golgheterul Modan avea să realizeze „tripla”, după centrarea lui Piț și reacția mai rapidă în fața lui Francescu la colțul scurt. Intrat pe gazon în partea a doua, Alin Mihai nu putea lipsi de pe lista marcatorilor. Crișul a legat 9-10 pase, Piț a centrat din nou perfect de pe stânga și fostul „vârf” al Pâncotei a înscris cu capul: 5-0, scor final!
Crișul a ajuns la cota 70 de puncte din 75 posibile și un golaveraj ce scutește de alte comentarii: 112-6! „Ne interesa să face un joc bun și o victorie fără gol primit. Până la urmă, am și înscris de cinci ori, pe fondul poftei de joc a băieților, izvorâtă și din seriozitatea cu care se pregătesc și abordează fiecare meci. Zăbraniul este una dintre cele 4-5 echipe bune din județul nostru, care a și încercat să joace deschis astăzi, iar acest lucru poate ne-a avantajat. Îmi felicit jucătorii pentru jocul prestat, iar victoria le-o dedicăm sărbătoriților săptămânii: Clej, Maghici, Covaci, Cigan și Gâlcă. Personal, le mulțumesc și foștilor mei conducători de la Zăbrani, care ne-au felicitat după joc și ne-au urat baftă la baraj”, a menționat Adrian Abrudean, antrenorul campioanei județene.
Zăbraniul și antrenorul ei spera la o cu totul desfășurare a ostilităților pe Crișul Alb, însă a terminat prin a fi surclasată ca majoritatea prim divizionarelor județene în acest sezon. „Victoria Crișului nu poate fi pusă la îndoială. A fost echipa mai bună, în timp ce noi am jucat foarte slab, ca să nu zic, execrabil. Există și motive obiective pentru acest lucru, cum ar fi absența lui Edu și implicit trecerea lui Francescu în defensivă. Apoi, când s-a accidentat și Simion după numai un sfert de oră, știam că meciul e gata, puteam să și plecăm acasă. Nu am mai avut om la «închidere», iar o formație solidă ca și Crișul, care nu a avut nici măcar sparring parterner în acest sezon, nu putea să te ierte. E și vina mea, poate chiar în proporție de 75%, fiindcă nu am mai făcut magii ca altădată. Eșecul e dureros, dușul e rece rău de tot, dar rămân la părerea că la o echipă ca a noastră, absența a unu-doi jucători se simte imediat. Mai departe, important este cum înțelegem să strângem rândurile pentru meciurile ce urmează. Dacă ne mobilizăm și trecem de Sântana în semifinala Cupei, primim șansa revanșei contra Crișului cu un trofeu pe masă, dar acest lucru depinde în mare măsură de atitudinea jucătorilor și de felul cum se vor pregăti pentru ultimele meciuri ale sezonului”, a punctat Cristian Irimia, tânărul tehnician al „alb-roșilor”.

Formații:
Crișul: Mucha – Ciornei, A. Pavel, Lazăr, Tomuț – Ember, Clej (67 Drăgan), Gâlcă (49 A. Mihai) – Covaci (46 Piț), Modan, Cigan (67 Maghici).
Zăbrani: Soltesz – Cl. Filip, Francescu, Hodan, Topai (85 Țigănașu) – Simion (77 C. Farcaș) – Gherghel, Zele, Fl. Pavel (69 O. Filip), Măgulean – Băd (60 Ad. Popa).
Arbitri: Alin Bolcaș – Emil Arsa, Sebastian Pantea.
Observatori AJF: Leontin Buda, Andras Mako.

Recomandările redacției