mon5464iDupă superba victorie din meciul decisiv pentru titlul de campioană la baschet feminin, fetele de la ICIM Univ. Vasile Goldiș au petrecut pe drum toată ziua de marți. Cei 500 de kilometri parcurși cu autocarul de la Târgoviște le-au obosit pe fetele lui Dan Moraru, însă sute de fani arădeni au avut grijă să le încheie ziua în modul cel mai plăcut posibil. Din momentul în care căpitanul echipei, Monica Brosovszky, a pășit pe platoul din fața Palatului Administrativ, suporterii au scandat minute în șir numele echipei favorite, dar și a „eroinelor” din Cetatea Chindiei.
„Suntem mândri de voi!” și „Uită-le, uită-le, uită campionale!” s-a auzit cel mai des din piepturile susținătorilor ICIM-ului. Din păcate, trei dintre campioane, Jennifer Risper, Christina Wirth și Kari La Plante, nu au mai participat la sărbătoarea de la Arad și asta pentru că au luat deja avionul spre casă din București. Dar, restul jucătoarelor „galben-albastre”: Chrissy Givens, Carla Bartee, Suzana Milovanovic, Alina Crăciun, Adela Mercea, Diana Moraru şi Cristina Cutaş au putut vedea câtă bucurie au adus în rândul iubitorilor sportului arădean prin câștigarea celui de-al noulea titlu de campioană a României.
Aseară, diploma și medalia de campion a ajuns și în posesia rectorului Universității Vasile Goldiș Arad, Aurel Ardelean, care și-a reafirmat sprijinul financiar pentru echipa de baschet fe­minin și în sezonul ce urmează. Cea mai emoționată a fost de departe Monica Brosovszky. Cu lacrimi în ochi, Minunea Blondă a baschetului arădean a lăsat să se înțeleagă că ia în calcul și o retragere din activitate, însă deocamdată se bucură pentru un nou titlu în tricoul ICIM-ului. „E cel mai important trofeu al carierei mele. Aradul este și a fost mereu casa mea, indiferent pe unde am mai jucat”, a punctat căpitanul echipei de pe Mureș.
În fine, dinspre autoritățile locale s-au mai făcut promisiuni îndrăznețe, care ar fi bine să fie respectate. S-a spus că ICIM-ul își poate alege pentru la anul singură competiția europeană în care va evolua, sugerându-se că banii nu vor mai fi o problemă la noua campioană a României.

Recomandările redacției