campionatConsiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Arad, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Suporter Club UTA (SCU) şi clubul UTA, susținuți de Via Carmina și Comisia Județeană a Arbitrilor Arad, lansează prima ediție a Campionatului de Fotbal între Licee „LADISLAU BONYHÁDI”.
Un eveniment organizat de elevi pentru elevi. Ideea organizării unui campionat de fotbal la nivelul Liceelor de pe tot cuprinsul județului Arad s-a născut din necesitatea promovării sportului ca un mijloc de dezvoltare personală dar și profesională. Participanții vor putea să conștientizeze și să-și îmbunătățească abilitățile de lucru în echipă, dar și să aprecieze mai mult competiția corectă (fair-play) ca fundament al relațiilor profesionale.
Cele 13 licee înscrise în competiție, prin intermediul reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor din fiecare instituție școlară, se vor confrunta timp de 4 zile (26 februarie – 1 martie) pentru primul titlul de Liceu Campion „Ladislau Bonyhádi”. Gazda evenimentului este Școala Generală nr.18 „Avram Iancu” din municipiul Arad. De marți până vineri, între ora 12:00 și ora 17:00, cei peste 80 de elevi din județ se vor confrunta în meciuri ce vor dura 10 minute fiecare.
Campionatul este împărțit în două grupe. Partidele durează câte 10 minute, iar primele trei  zile (26, 27, 28 febuarie) ale Campionatului sunt dedicate celor 30 de meciuri din grupe (10 marți, 10 miercuri, 10 joi). Semifinalele și finalele (mică și mare) au loc vineri, 1 martie. Tot vineri va avea loc premierea elevilor, dar și un meci amical între echipa gazdă a Școlii Generale nr.18 și echipa Consiliului Județean al Elevilor Arad.
„Numele competiției a fost ales pentru a promova și proteja în același timp identitatea și tradiția clubului-echipei de fotbal UTA, precum și a personalităților care au contribuit la palmaresul echipei de-a lungul timpului. Ladislau Bonyhadi este deţinătorul la zi al recordului naţional al celui mai mare număr de goluri marcate într-un singur sezon competiţional: 49 de goluri în campionatul 1947-1948. Alături de ce­le­lalte glorii ale „Bătrânei Doamne”, Bonyhadi reprezintă setea de performanţa, profesionismul, arhetipul fotbalistului total la care ar trebui să aspire toţi tinerii jucători”, transmit organizatorii.

  • Aradeanul spune:

    Felicit organizatorii si doresc viata lunga acestei competitii. Speram din respect pentru Ladislau Bonyhadi ca aceasta competitie sa se desfasoare la anul in sala sporturilor Victoria, pentru a putea avea cati mai multi spectatori.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției