Poate chiar mai repede decât se aștepta, liderul din Chișineu Criș a devenit matematic campioană a fotbalului județean arădean. Certitudinea câștigării titlului a venit chiar pe terenul lui CS Ineu, formație ce fost etape bune pe locul 2 în clasament, dar care e în clară pierdere de turație.
Pe stadionul din Parcul Central ineuan, Crișul a arătat rapid cine e șeful. După un un-doi între Cigan și Modan pe stânga, mingea a ajuns la Covaci în mijlocul careului și fostul ineuan a șutat la colțul lung pentru 1-0. A urmat un joc echilibrat, ineuanii fiind atenți să nu-i lase adversarului prea multe spații de manevră. Astfel, Covaci, Modan sau Clej au trebuit să-și încerce șansa de la distanță, dar nu au nimerit ținta sau l-au evidențiat pe Iacob.
În repriza a doua, căldura și-a spus cuvântul și meciul a scăzut în intensitate. Ambele echipe au plimbat mult mingea și nu au fost prea multe faze de poartă. Georgiu a adus un pic de claritate în construcția Ineului, dar, în afara unei execuții pretențioase a lui Păcurar din marginea careului, trupa lui Sculici nu a reușit să pună în pericol poarta lui Mucha. Cigan a fost insistent la finalizare și, după ce a ratat o ocazie importantă, a contribuit decisiv la golul de 0-2. În minutul 60, fostul atacant al lui FC Bihor a tras pe jos din afara careului, fundașii adverși au respins până la Gîlcă, care a găsit colțul lung din 10 metri. Crișul s-a mulțumit să controleze tactic meciul până la final și ia punctele ce o trimit cu gândul la barajul de promovare în Liga a III-a, cel mai probabil împotriva formației Petrolul Bustuchin (județul Gorj).
Formații:
Ineu: Iacob – Voștinar, Iaroș, Karmanoczky, Hulbăr – Zdrențan, Ponta (71 Păcurar) – Balaci (90 Bociort) Belei (46 Georgiu), Dan Mâneran (84 Dragoș) – Spătaru.
Crișul: Mucha – Ciornei (64 Zaha), Lazăr, C. Maghici, Tomuț (61 Morariu) – Gîlcă, Clej, Ember – Covaci (73 Piț), Modan (67 A. Mihai), Cigan.
Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pantea, Sergiu Cîrmaci. Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt.
Sculici: „Crișul – îndreptățită să meargă mai sus”
Antrenorul Ineului a recunoscut superioritatea adversarilor, pe care îi și vede bătând la porțile Ligii a III-a. „Jocul a fost frumos pentru spectatori, am pus mingea jos, am pasat. Meciul era fără miză pentru noi și cu toate astea ne-am precipitat și nu am reușit să fructificăm cele câteva situații apărute, Ei, având mai multă experiență, au marcat și au câștigat. Anul acesta, la bugetul, antrenorul și lotul pe care-l are, Crișul e îndreptățită să meargă mai sus. Diferența mare de puncte față de locul 2 am trăit-o și eu cu Vladimirescu, nu întotdeauna este de bun augur. Sper să reușească să promoveze, pentru a crea o emulație la anul, în așa fel încât și alte cluburi să încerce să facă pasul. La Ineu vom vedea ce va fi exact. Am avut o ședință, va mai fi una și ne clarificăm ce vom face din vară”, a spus Cristi Sculici.
Abrudean: „Trebuie să
gestionăm bine timpul până la baraj”
Așadar, Adrian Abrudean a trăit satisfacția câștigării titlului de campioană județeană chiar pe terenul pe care a cunoscut atâtea satisfacții ca jucător și antrenor. „Am bătut un adverar incomod, nu am avut emoții nici astăzi. Am reușit să marcăm de două ori și să ne apărăm bine. Mă bucur că am câștigat campionatul cu câteva etape înainte de final, vom sărbători sâmbăta viitoare acasă, la Chișineu Criș, dar este important să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne pregătim foarte serios. Chiar dacă partidele ce urmează nu au miză de clasament, avem ca obiectiv promovarea și trebuie să fim atenți și să gestionăm bine timpul până la baraj. Avem un grup foarte bun, o echipă frumoasă, care-și dorește ca la anul viitor să evolueze la un nivel superior și cred că, cu multă muncă, vom reuși acest lucru. Adversarul de la baraj se pare că este Petrolul Bustuchin, nu i-am văzut pe viu încă, dar am luat informații și voi merge la un meci sau două în perioada următoare. Cu siguranță, va fi o nucă tare, dar nu ne vom lăsa nici noi”, a menționat „principalul” Crișului.

Recomandările redacției