Campioni de toamnă cu punctaj maxim: Frontiera Curtici – Crișul Chișineu Criș 1-3

0
290

Ultimul derby al turului Ligii a IV-a Arad a umplut tribuna de la Curtici. Două dintre ocupantele podiumului: Frontiera (locul 3) și Crișul, lider cu maxim de puncte, promiteau un meci spectaculos și echilibrat. Și cam așa a și fost, chiar dacă golurile au căzut în special în poarta amfitrionilor
Debutul a fost al celor doi portari, care au intervenit la timp în fața lui Modan, respectiv Parlapan. Apoi, Curticiul a dominat ușor, a avut 10 minute bune, întrerupte, însă, de ocazia mare a lui Modan. Scăpat singur, golgheterul Crișului a dat impresia că va trece și de Iacob, dar a întârziat finalizarea și portarul gazdelor s-a repliat. Șutul lui Măgulean din întoarcere nu i-a pus probleme lui Mucha, în timp ce Liga, scăpat pe stânga, a fost lent în mișcări și a fost blocat la sacrificiu de Pavel. Ocazia lui alin Mihai (șut din careu parat cu greu de Iacob) a prevestit golul.
În minutul 36, Jichici a centrat de pe stânga, iar Mihai și-a plasat lovitura de cap la colțul lung, în plasa laterală. Crișul a apăsat pe accelerație și în ultimele 5 minute ale primei părți a mai punctat de două ori. A făcut-o în urma a două execuții de excepție ale lui Ciornei și Ember.
Mai întâi, „fundașul de buzunar” a trimis din acțiune un șut imparabil, de la 25 de metri ușor lateral stânga, la colțul lung, iar apoi fostul bihorean a înscris direct din lovitură liberă de la marginea careului, plasând balonul perfect lângă bara din stânga lui Iacob. 0-3, rezultat la pauză.
Partea secundă a debutat cu două ocazii mari ale aceluiași Raul Ember. Mai întâi, acesta a reluat în bara laterală din colțul careului mic, iar apoi pe lângă poartă din 10 metri, după acțiunea lui Borșa.
Curticiul putea reveni în joc, dacă Mucha nu s-ar fi opus șuturilor – e drept, telefonate – ale lui Măgulean din poziții bune, iar Avrămuțiu nu ar fi tras peste poartă, fază la care apoi a primit lovitură de la marginea careului, rămasă fără rezultat. Gazdele au cerut și un penalty la duelul dintre Ciornei și Varga, dar a fost mai degrabă vorba de o ușoară jenare a mijlocașului Frontierei.
Modan a ratat golul 4, cu o lovitură de cap de lângă Iacob, prilej pentru curticeni să mai aprindă puțin finalul partidei cu golul de  1-3 (min. 81). Parlapan a centrat perfect de pe dreapta și Măgulean a trimis cu capul în stânga lui Mucha. Au urmat alte minute de presiune, cu centrări periculoase în careu, respinse cu greu de fundașii liderului. Cu 6  minute înainte de final, nou-intratul Covaci l-a călcat pe Gavriș și a văzut cartonașul roșu. În 11 contra 10, gazdele au forțat și mai mult, dar capul lui Liga a fost prea slab ca să-l învingă pe Mucha. Apoi, Modan pur și simplu nu a fost în zi de gol după ce a ratat din postură de singur cu portarul, trăgând în acesta. S-a încheiat 1-3, iar Crișul e campioană de toamnă cu punctaj maxim Liga a IV-a Arad.
Formații:
Curtici: Iacob – Gavriș, Al. Don, Pleșca, D. Morariu – Parlapan, Hanc, Avrămuțiu,  R. Varga – Liga, Măgulean.
Crișul: Mucha – Teședan, Al. Pavel, Lung, Ciornei – Borșa, Turcuș, Jichici, Ember (86 Jude) – Modan, Al. Mihai (77 Covaci).
Arbitri: Mircea Ardelean – Daniel Bondar, Florin Vesa. Observatori AJF:  Răzvan Cadar, Vasile Rad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.