Campionii de la Special Olympics, între care arădeanca Mara Oprea, felicitați de președintele Iohannis

0
1042
Mara Oprea, în stânga președintelui

Aradul a fost reprezentat cu reușită la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi, de către cunoscuta adolescentă, Mara Oprea. Mara este membră a asociației pentru persoane cu dizabilități, Integra.

Echipa Special Olympics România, care a participat în luna martie la marele eveniment a fost formată din 34 de sportive și din care face parte și Mara Oprea. Toată echipa a fost primită marți, la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Delegaţia României a fost invitată la Administraţia Prezidenţială ca urmare a rezultatelor excelente obţinute la cea mai mare competiţie internaţională a anului destinată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – 56 de medalii, din care 17 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz.

Între 15-21 martie sportivii Special Olympics România au participat la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

Sportivii, persoane cu dizabiități, dar cu forță și pasiune au făcut performanță.

Aceștia s-au întrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă şi au câştigat 56 de medalii (n.a 17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz).

La ediţia precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câştigat 21 de medalii la şapte discipline sportive. Și atunci, Aradul a fost reprezentat tot de membri ai asociației Integra.

Mara Oprea în vârstă de 16 ani suferă de sindromul Down, dar boala nu o împiedică să își urmeze visele. Aceasta s-a remarcat prin participarea la mai multe competiții sportive pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale. „Super Mara“ cum au numit-o cei de la SpecialOlympics România a ocupat locul IV la proba 100 metri craul (n.a înot), după o întrecere cu sute de alți participanți. La competiție au participat în total 7.500 de sportivi din peste 190 de țări, care s-au întrecut la 24 de discipline sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.