Canalul Mureşel stârneşte dihonia între municipalitate şi ANIF

0
377

Directorul ANIF Arad, Mircea Purcaru a declarat că nu va prelua o bucată de 570 de metri din Canalul Mureşel pentru că acesta figurează drept întubat, iar în realitate peste 300 de metri sunt descoperiţi. La toate acestea ,Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad, a dorit să facă următoarele precizări: „Urmare a afirmațiilor tendențioase la adresa acti­vităților Primăriei lansate în spațiul public de către directorul Agenției de Îmbunătățiri Funciare  ANIF Arad, domnul Mircea Purcaru, dorim să facem următoarele clarificări penrtru co­recta informare a opiniei pu­blice:
Primăria are ca obligație legală actualizarea periodică a inventarului bunurilor aparținând domeniului public al Municipiului Arad. Procedura evidențiază valoarea obiectivelor inventariate după criterii contabile, valoarea de înregistrare inițială a unui obiectiv fiind reprezentată de totalul costurilor de achiziție/realizare a acestuia.
Proiectul Acoperire Canal Mureșel pe tronsonul de 570 metri dintre str.Miron Costin –Afinelor (actuală str.Balabas Bela) a fost inițiat înainte de 1990 de administrația municipiului Arad. Lucrările s-au desfășurat între anii 1990-1992,  obiectivul fiind executat parțial, după cum rezultă din documentele aflate la arhivă și din situația fizică existentă. Va­loarea evidențiată în inventarul administrației în epocă a fost de aproximativ 2,9 milioane lei, sumă care a fost reevaluată în anul 2008, conform normativelor contabile  (criterii de recalculare care au cuprins inflația pe perioada respectivă, denominarea monedei naționale etc). A rezultat o valoare contabilă actualizată pentru lista de inventar de 4,46 milioane de lei”. Tot legat de acest subiect şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a punctat: „ Vedem că domnul Purcaru, șef la ANIF Arad și la partidul ALDE începe să se preocupe de Canalul Mureșel. E cam târziu pentru el. Să ai în responsabilitate un obiectiv ca și Canalul Mureșel și să nu-ți pese de nimic, să fii director și să nu știi ce reprezintă o valoare de inventar, să organizezi conferințele de presă ale instituției la sediul partidului care te-a pus director, cam cum s-ar putea numi toate acestea ? Incompetență sau iresponsabilitate ? Suficiente argumente să fie demis de urgență de la conducerea ANIF”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.