Cancerul bronhopulmonar face ravagii între arădeni: mii de persoane au fost diagnosticate anul trecut

0
1791

Dacă în anii trecuți, Aradul era printre primele județe din țară la boli ale inimii, se pare că anul trecut, bolile oncologice ale aparatului respirator au trecut din nou pe primul loc. Peste 14.000 de arădeni au fost diagnosticați în anul 2019, cei mai mulți cu cancer bronhopulmonar, dar si alte boli oncologice, potrivit evidenței Direcției de Sănătate Publică.

Afecțiunile oncologice bronhopulmonare au fost urmate ca număr de cazuri de cancerul colorectal și mamar.

În luna mai se derulează campania „Și un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!“.,,A fost un număr total de 14.145 de cazuri, în ordinea frecvenței -cancer bronhopulmonar pe primul loc, urmat de cancerul colorectal, cancerul de sân, cancerul de piele și cancerul de prostată.

Mediatizarea largă a campaniei din 2020 «Și un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!» prin toate canalele de informare, poate ajuta publicul larg să conștientizeze mai bine asupra prevenției acestei boli, a susținut Horia Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Cancerul reprezintă de departe una din principalele cauze de deces în România. Diagnosticat cel mai adesea la vârste medii și înaintate, numărul persoanelor care suferă de această boală este tot mai ridicat. Scopul campaniei este de conștientizare a persoanelor cu afecțiuni oncologice, în ceea ce privește riscurile acestora în cursul pandemiei COVID-19.

Campania are ca obiective creșterea nivelului de informare a pacienților oncologici asupra vulnerabilității acestora în fața infecției COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.