VOICU SIDA 

Când auzi din gura primarului spunând că lucrurile merg bine, în instituția pe care o conduce, parcă te mai trage firea să treci pe la acea primărie. Altădată viceprimarul era pe la scări și primarul se zbătea cu problemele în birou, nu avea cu cine să se mai sfătuiască la câte o problemă. Parcă este urât, când trec două persoane una pe lângă alta și scrâșnesc din dinți, mă refer la primar și viceprimar, deoarece alegătorii au alte așteptări de la ei, din câte știm noi viceprimarul se subordonează primarului și nu face pe bosumflatul.

Ei, la Păuliș s-a schimbat o asemenea situație, acum este o colaborare foarte bună între cei doi edili, deoarece se consultă și se sfătuiesc. Chiar am asistat la o discuție între cei doi, primarul Ioan Turcin și viceprimarul Mihaela Cata, o femeie plină de energie și poate să o aibă, pentru că este tânără. Chiar ne vorbea, zilele trecute, primarul orașului Chișineu Criș, Florin Chereji, foarte frumos, de viceprimarul de la Păuliș, de când a fost cadru didactic la Chișineu Criș. Însă, chiar în momentul documentației noastre, doamna viceprimar plecase la Cladova sau Barațca, deoarece trebuia să se întâlnească cu câțiva muncitori și nu dorea să se lase așteptată de către nimeni, ne-a precizat domnia sa.

– Domnule primar, Ioan Turcin, să intrăm în discuția noastră, pe care o așteptați de dimineață. Ce a însemnat anul 2020 pentru dumneavoastră?

În primul rând, un an de pandemie, iar anul, în situația dată, a fost unul bunicel. Însă resursele financiare pentru ceea ce am fi vrut să facem noi în comună, ar fi fost mai mari, în principiu dacă nu era pandemia. Așa cum am mai spus, datorită Covidului, din martie 2020 și până în prezent, am avut tot felul de restricții și rețineri. Sigur că nu am putut să punem în practică tot ceea ce ne-am dorit, dar să sperăm că în anul 2021, mai ales după 1 iunie, restricțiile vor fi mult mai mici și noi vom încerca să aducem comuna Păuliș acolo unde îi este locul, deci la standarde europene, pentru oameni, ceea ce înseamnă modernizarea comunei. Așa cum de altfel ne vedeți, cum colaborăm, primar și viceprimar, avem în fiecare zi , întâlnire de lucru, ceea ce până acum, nu a fost și nici nu s-a dorit. Pe agenda noastră de lucru este finalizarea lucărilor de la Căminul Cultural din Sâmbăteni, deci mai avem, am putea spune, mici retușuri care se vor termina în minim patru săptămâni, urmând apoi să facem recepția lucrării. Este posibil, ca în perioada imediat următoare, să începem amenajarea trotuarelor în comuna Păulis. Domule, pe noi ne omoară procedurile, fiind atât de multe și greoaie, pur și simplu te termină birocrația. Lucrare care s-ar efectua în mod normal, într-un an de zile din cauza procedurilor și a birocrației, durează trei ani de zile, avize, autorizații și numai te miri ce mai apare. Mai avem de asemenea, proiecte care prevăd finalizarea tuturor străzilor prin asfaltare și modernizare, vreau să spun că am făcut pași importanți. Totodată, avem făcute demersuri pentru introducerea gazului în comună. Alte investiții ar fi schimbarea sistemului de iluminat vechi, iar corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu led-uri. Ne bucurăm că elevii au început să învețe din nou la școală, în bănci. Comuna noastră a suferit mult de pe urma pandemiei. Sunt bucuros că am avut doar trei cazuri de deces de Covid. Trebuie să respectăm regulile chiar dacă am făcut vaccin. Și eu m-am vaccinat după ce am făcut Covidul”, ne precizează primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin.

 

VOICU SIDA 

 

Recomandările redacției