Când ai proiecte, așa cum e la Apateu, administrația și birocrația nu-i chiar simplă

0
1254

VOICU SIDA 

Comuna Apateu are conducere nouă la primărie: primar din partea PSD și viceprimar din partea PNL. Dar este o echipă bine închegată, care pune interesul cetățenilor pe primul plan. Tocmai de aceea se înțeleg foarte bine și în Consiliul Local nu au probleme, toate proiectele sunt analizate și sunt dezbătute împreună. Dar aici vreau să intervin și eu înainte de a discuta mai multe cu domnul primar și domnul viceprimar. Sunt de apreciat consilierii la Consiliul Local Apateu, după cum ne-au precizat cei doi edili: Sorin Dănilă – primarul comunei și Dorel Druțău viceprimarul acestei comunități. ,,La noi nu sunt probleme în Consiliul Local, sunt conștienți că sunt aleși de cetățeni și trebuie să fie alături de primar și viceprimar atunci când avem proiecte pentru comunitate și trebuie să treacă prin Consiliul Local”, ne spun cei doi. Aici nu se ține cont de culoarea politică, toți sunt în sprijinul cetățenilor, nu ca și la Chisindia, unde doi, trei consilieri dau toate proiectele primarului peste cap. Dar să revenim noi la ale noastre, domnule Sorin Dănilă.

Domnule primar, sunteți la primul mandat, cum vi se pare administrația?

– Administrația nu este cum aș fi crezut eu, este destul de grea. Mai ales când ai proiecte, te lovești de atâta birocrație și nu știi de ce numai la noi este așa. Dar asta e, mergem înainte.

Ce ați făcut de când sunteți în fruntea comunei sau ce vreți să faceți?

– Poate ați văzut că acum începem la amenajarea Centrului Civic. Vrem să achiziționăm un cântar auto, pentru 60 de tone. Poate vă întrebați la ce este nevoie de cântar, dar în campanie mi-a fost cerut de cetățeni să avem un cântar, având în vedere că suntem renumiți pentru cultivarea legumelor și restul produselor agricole și ori de câte ori, au nevoie trebuie să meargă la un privat și bineînțeles că-i taxează. Mai vorbim de amenajarea de parcări la Berechiu, tot aici am finalizat lucrările la capela mortuară. De asemenea, avem în vedere drumurile agricole și șanțurile de colectare a apelor pluviale. Avem un proiect depus la CNI pentru asfaltarea celor 9 km unde este inclus și satul Berechiu, de fapt este per comună, Apateu, Berechiu și Moțiori. Vom reabilita Căminul Cultural din Apateu, avem deja prinsă sursa de finanțare în buget. Suntem la finalizarea proiectului la grădinița PN din Apateu. Avem prinsă amenajarea curții școlii Gheorghe Popoviciu. Tot în acest an avem PUG. Avem în vedere amenajarea instalației de supraveghere video în toată comuna. Amenajamentul pastoral în toată comuna. Tot pe lista de investiții avem prinsă și capela de la Moțiori, cam astea sunt în mare ce v-am prezentat.

De la sediul primăriei ne-am prezentat pe teren în Apateu și Berechiu unde am văzut ce parc mare au și chiar bine întreținut. După ce ne-am despărțit, chiar în centru la o langoșerie, am stat de vorbă cu niște cetățeni vizavi de activitatea primarului și viceprimarului. Chiar foarte frumos au vorbit, doi bărbați și o femeie, despre ei. Așa ar trebui să vorbească și la Beliu, dar uite că se sparge buba.

VOICU SIDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.