Când Blănaru înscrie: Unirea Dej – Național Sebiș 0-2 (0-0)

0
161

blanaruCalculele hârtiei au fost respectate la Dej, acolo unde campioana de toamnă în seria a V-a a Ligii a III-a s-a impus mai clar decât o arată scorul. Sebișul a ratat cât pentru trei meciuri, dar la final au contat punctele ce retrimiteau echipa lui Petcuț pe primul loc, poziție ce – însă – avea să o piardă din nou după succesul Cugirului în fața Pâncotei.
Conform așteptărilor, Sebișul a început mai bine meciul din fieful „lanternei roșii” și între minutele 5 și 8 au avut trei mari ocazii. Mai întâi, Neacșu a trecut de puțin pe lângă balonul trimis în careul de 6 metri de Dobricean, apoi Blănaru a tras în bară după o acțiune personală, pentru ca același atacant al Naționalului să mai irosească o ocazie nejungând la întâlnirea balonului centrat de Coțan. Vizitatorii au rămas cu fundașii la mijlocul terenului, au dominat, dar situații clare de poartă nu s-au mai ivit până în minutul 25. Apoi, sebișenii au mai trecut pe lângă gol în două situații similare. Bozian a centrat de fiecare dată foarte bine, dar Morariu (min. 27) și Mîndrușcă (min. 36) au reluat cu capul peste poartă din mijlocul careului. Gazdele au avut și ele o mare ocazie de gol, după ce Cherecheș a trecut în viteză de Neacșu și a pasat pentru Pop, care a ratat incredibil (minutul 28). După primele 45 de minute rezutatul era „alb” la Dej.
Și repriza secundă a început în aceeași notă de dominare a sebișenilor, care, însă, nu găseau drumul spre gol. În minutul 61, Dobricean i-a pus mingea pe cap lui Mîndrușcă, dar atacantul împrumutat de la CFR Cluj a finalizat din nou peste transversală. Într-un final, mai precis în minutul 66, superioritatea în joc a Naționalului s-a concretizat și pe tabelă. Mîndrușcă și Bozian au preparat un balon pentru Blănaru, care a înscris din 8 metri: 0-1. Nu au trecut decât 4 minute și golgheterul „alb-albaștrilor” a înscris încă odată după o pătrundere în viteză pe centru și un șut plasat pe lângă Blaga. Blănaru putea face chiar „pokerul” după pasele lui Higyed și Bozian, însă atacantul a ratat. În minutul 88, gazdele puteau  reduce din diferență, dar Șoltesz a scos in extremis reluarea din apropiere a lui Blaj. Scor final la Dej: 0-2.
Formații:
Dej: Blaga – Blaj, Rus, Silaș, Plăian – Cherecheș, Găbruș, Curtean, Bogdan – Eke, Pop. A mai jucat: P. Farcaș. Antrenor: Eusebiu Șuvagău
Sebiș: Șoltesz – Jude (72 Chindriș), Morariu, Albert, Neacșu – Mînecan, Coțan (82 Higyed), Bozian, Dobricean – Blănaru, Mîndrușcă (78 Mîndrușcă). Antrenor: Mihai Petcuț
Arbitri: Gabriel Almaș – Sergiu Corb (ambii din Zalău), Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Observatori: Ștefan Szilaghi, Zoltan Pataki (ambii din Satu Mare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.