Când instituțiile statului sunt de râsul curcilor!

0
162

Să râdem, să plângem sau amândouă? Ce să mai înțelegem noi, românii de rând, din deciziile celor care ne conduc desti­nele? Ce să înțelegem noi, românii amă­râți, din faptul că BEC, adică Biroul Electoral Central, a admis contestaţia USR, constatând că sloganul „O Românie fără hoţie” este legal. Mai exact, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a interzis folosirea sloganului „O Românie fără hoţie”, pe motiv că ar fi discriminatoriu.
Cum, adică, discriminatoriu, încălca dreptul hoților de a candida? E de râsul curcilor! Mai rău, motivația BEC este este demnă de râsul puilor de găină: „Anali­zând conţinutul sloganului contestat în speţă, se constată că nu se poate vorbi nici de o încălcare a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, întru­cât acesta nu vizează transmiterea de informaţii şi mesaje cu caracter discriminator şi defăimător cu privire la candidaţi participanţi la campania electorală, de natură a prejudicia dem­-nitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine a acestora. De asemenea, Biroul Electoral Central apreciază că sloganul contestat nu afectează in­tegritatea şi eficacitatea procedurii electorale”.
Ce legătură ar putea să aibă un slogan electoral cu directivele europene privind drepturile omului, este absolut inexplicabil. Zice, cumva, sloganul, că până acum a fost hoție, că toți cei care ne-au condus au fost hoți? Nici vorbă! Este doar un slogan, însă acesta nu îți dă dreptul de a ataca persoane sau partide fără dovezi și argumente. Decizia Biroului Electoral Central este corectă, dar este absolut aiurea ca această instituție să invoce decizii ale cancelariilor europene, să facă sluj precum niște cățeluși momiți cu niște cubulețe de zahăr, în loc să decidă cu de la sine putere, să spună răspicat că nu mai admite jocuri electorale dacă acestea sunt bazate pe siluirea bunului simț și a frustrării sociale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.