Când moartea vine din uniforme

0
674

Cazul Alexandrei ne-a pus oglinda în fața ochilor. Acum putem vedea mai clar ca niciodată nivelul mafiot în care se scaldă întregul sistem românesc și, culmea, în special cel menit să ne protejeze. Într-un stat în care legea este principala minge de dribling pentru absolut cine dorește, în care nivelul de corupție, aflat sub patronajul politic al tuturor partidelor care s-au perindat la putere, este la cote inimaginabile în toate sectoarele publice, monștrii în uniforme, cei care trebuiau să o salveze pe Alexandra, s-au trezit dintr-o dată, când în nici într-un caz nu era momentul, să se adăpostească la trunchiul legii. Ale aceleiași legi pe care o încalcă de fiecare dată când li se flutură mită prin fața ochilor, când primesc telefoane „de mai sus“ pentru a închide ochii pentru cineva sau când își angajează rudele în sistemul pe care l-au împuțit deja cu fărădelegile lor. În loc să acționeze fără a mai clipi din ochi, au preferat să stea cuminți, să respecte litera legii. Care, din câte se pare, le permitea să acționeze, deci nici măcar în ceasul morții nu au ținut cont de ea.

Prin modul lor de a acționa, al tuturor celor implicați, de la dispeceri, polițiști, procuror, judecător, putem spune că au colaborat cu monstrul de dincolo de gard, devenind una cu el, cu cel care își ciopârțea victima.

Fata a murit, dar se pare că nu a fost singura. Ăsta este singurul lucru cert. Au apărut demisii după aceea și chiar demiteri. În van, însă. Nimic nu le mai poate readuce la viață pe victimele îngropate de sistem, de către cei în uniformă. Mai mult decât atât, nesimțirea și sfidarea este în continuare la fel de uriașă ca și până acum. Șeful poliției, demis după cazul de la Caracal este numit la doar câteva zile șef al vămilor. Iohannis are tupeul să iasă în față și să ceară demisii, de parcă el nu ar face parte din același sistem corupt pe care îl girează prin tăcerea sa de când este președintele nostru. Reacționează precum polițiștii care stăteau în fața gardului ridicând din umeri. „Legea nu îi permite să acționeze“. Nimic mai fals și nimic mai ipocrit decât atât. Președintele nostru nu a făcut altceva decât să profite, într-un mod incalificabil de inuman, de pe urma cazului de la Caracal. Toate reacțiile sale au avut un caracter fățiș politic, de a da vina pe PSD. Nu a făcut altceva decât să se folosească de drama unei vieți pentru a-și consolida, pe cadavre, poziția de președinte.

Asta nu o îndreptățește însă pe Viorica Dăncilă să mai rămână pe fotoliul de premier al României. Dacă ar avea câtuși de puțin, ceea ce a demonstrat până acum din plin că nu are, demnitate și-ar fi anunțat demisia imediat după tragedia de la Caracal.

Nu mai are rost să spunem că drama Alexandrei a stârnit o întreagă țară, a scos la iveală mult noroi și puroi care se ascunde în instituțiile statului corupt românesc. Se vehiculează acum că drama Alexandrei nu este altceva decât un vârf de aisberg, iar ceea ce se ascunde în spatele acestui vârf ar putea zdruncina o adevărată caracatiță a morții și a prostituției, a pedofiliei, totul desfășurându-se cu largul concurs al organelor statului. Al călăilor din uniforme, implicați și ei până în gât.

Se vehiculează că criminalul ar fi cărăușul sau omul care racola fetele pentru una din multele rețele de trafic de persoane din zonă. Una girată de poliția Olt. Omul făcea taximetrie ilegală într-un oraș unde oricine se știe cu oricine. Cu toate astea poliția nu s-a gândit să-l verifice după dispariții, deși în ambele cazuri vorbim de mărturii că au fost luate la ocazie. Probabil singura lui plată era faptul că se putea distra liniștit cu fetele fără presiunea că ar putea fi urmărit și prins. Apoi acestea erau luate de la el și scoase din țară. Avea trei telefoane, rudimentare toate. Fără GPS, Smart și alte lucruri moderne care să le facă depistabile. Victimele proveneau din rândul fetelor tinere, frumoase, lipsite de apărare, vulnerabile, marfă ușor de traficat.

Poliția a făcut tot ce era neomenește posibil să nu intervină. Mai mult, unii dintre șefii IPJ Olt au fost recent acuzați de asociere la grupuri interlope, cămătărie și proxenetism. Chiar unul dintre cei care stau acum la poarta lui Dincă, Dan Dumitrescu, nimeni altul decât polițistul reținut pentru proxenetism în urmă cu doar câteva luni.

Dan Dumitrescu, poliţist în cadrul Biroului Rutier Olt, a fost săltat de mascaţi în aprilie într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat specializat în cămătărie şi proxenetism, acesta având rol activ în reţeaua infracţională. Proxenetul nu numai că e liber, semn că cineva suficient de puternic îl protejează, dar s-a întors vioi şi la muncă şi nici măcar nu e suspendat, iar acum îl vedem la doi paşi de locul unde s-a efectuat zile întregi şi încă nu s-a terminat cercetarea la faţa locului.

Un alt aspect dubios: imediat după dispariția Alexandrei, mama minorei a primit un apel telefonic de la un bărbat care a utilizat apelativul „mama soacră”, spunându-i că el și minora sunt bine și urmează să plece în Anglia să facă bani.

Închei cu una din postările lui Alexandru Cumpănașu, care face referire la demisia plină de lașitate, până la urmă, nicidecum de demnitate, a ministrului de Interne, Nicolae Moga. Iată ce spune Cumpănașu: „După ce vorbeşte cu mine la telefon şi mă anunţă în prezenţa Premierului că ajunge în 20 de minute la minister, ministrul de interne anunţa de la Guvern că îşi dă demisia în timp ce eu mă aflam în biroul lui pentru a-i preda solicitările privind clanurile interlope din judeţe!!!!!. VOI MAI ÎNŢELEGEŢI CEVA???? CE DRACU SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ŢARA ASTA????“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.