Conform dicţionarului de specialitatea, bruxismul (scrâşnirea dintilor) este un fenomen produs de stres, între 30-35% dintre adulţi confruntându-se cu această problemă. La modul figurativ, după revoluţie numărul românilor care scrâşnesc din dinţi la adresa altora a crescut progresiv. Niciodată românii nu au fost atât de dezbinaţi ca acum, niciodată categoriile sociale nu au fost atât de învrăjbite ca acum. Mai ales în perioada domniei lui Băsescu, salariaţii au fost asmuţiţi împotriva pensionarilor, angajaţii la stat, împotriva celor din mediul privat, oamenii simpli împotriva intelectualilor. Mai ales, însă, susţinătorii partidelor politice se tratează unii pe alţii cu o ură viscerală, se înjură unii pe alţii şi se ajunge la agresiuni fizice.
Mai ales PNL-iştii şi PSD-iştii aruncă pe facebook şi pe unde apucă injurii la adresa duşmanului, acuzându-l că vrea să distrugă poporul român şi ţara doar pentru a se îmbogăţi. Partidele politice angrenate în lupta pentru putere nu au nici cea mai mică intenţie de a-şi învăţa membrii de rând ce înseamnă politica, şcolindu-i, din prima clipă doar cu privire la metodele de distrugere a adversarului politic. Ce e mai rău, aşa sunt învăţaţi toţi cei din organizaţiile de tineret, care sunt convinşi că lupta politică înseamnă să denigrezi, să ataci în permanenţă, arătând poporului că tu îi vrei binele dar te împiedică duşmanul aflat la putere. Din această strategie rezultă politicieni care nu au nici cele mai elementare noţiuni despre administraţie, dar ajung să decidă destinele unor comunităţi, ajung miniştri care nu ştiu nimic despre domeniul pe care îl conduc, ajung la vârful piramidei politice şi, odată ajunşi acolo, procedează cu tinerii exact cum au procedat foştii lor şefi de partid cu ei. Îi învaţă doar scrâşnirea dinţilor, ura faţă de celelalte partide şi, implicit, faţă de oamenii care sunt în acestea.
Mişcarea haştag a rezistenţilor este plătită să promoveze această ură, dar, din păcate, sunt mulţi naivi care nu ştiu şi nu vor să creadă acest lucru, ci acţionează după cum sunt manipulaţi. Mulţi dintre ei sunt oameni de bună credinţă, dar aşa ajung să fie, la rândul lor, urâţi de către ceilalţi, care îi asimilează grupuscurilor obscure şi interesate să promoveze, pe bani grei, interesele unora care vor să acceadă la putere. Mai ales tinerii, care stau toată ziua pe facebook, devin victime ale celor care se folosesc de dezbinarea oamenilor, de asmuţirea unora împotriva celorlalţi. Nu ştiu câtă vreme va dura până când românii vor reuşi să scape de scrâşnirea dinţilor, de ura faţă de ceilalţi, conştientizând că au fost manipulaţi, minţiţi, aruncaţi în cea mai cruntă dezbinare. Din păcate, fenomenul nu pare să scadă, ci, dimpotrivă, să se amplifice, iar de pierdut avem cu toţii. Atâta vreme cât partidele politice vor să ajungă la putere pentru a stăpâni, ţara nu va fi cu adevărat condusă.  

Recomandările redacției