Când va avea loc înmormântarea Prințului Philip? Doar 30 de oameni au voie să participe la ceremonie

0
153
A tribute to Britain's Prince Philip is projected onto a large screen at Piccadilly Circus in London, Friday, April 9, 2021. Buckingham Palace officials say Prince Philip, the husband of Queen Elizabeth II, has died. He was 99. Philip spent a month in hospital earlier this year before being released on March 16 to return to Windsor Castle. (AP Photo/Matt Dunham)

Pregătirile pentru funeraliile Prinţului Philip sunt în toi după ce soţul Reginei Elisabeta a II-a a murit vineri (9 aprilie), la 99 de ani. Detaliile încă nu au fost anunţate, dar înmormântarea va avea loc pe 17 aprilie, la opt zile de la moartea lui Philip, la Castelul Windsor și va fi un eveniment privat, nu unul de stat cum s-ar fi procedat în mod normal.
Conform bbc.com, Prințul Philip a cerut ca ceremonia de înmormântare să nu se desfășoare după regulile celor pentru șefi de stat și monarhi, așa cum ar fi trebuit. Mai mult, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, care interzis adunările mari de oameni, au dus la modificări importante în planul deja stabilit pentru funeraliile Ducelui de Edinburgh.
Populația a fost rugată să nu participe la diverse priveghiuri publice și nici să nu se adune pentru a lăsa flori la rezidențele regale. În schimb, cei care vor au fost rugați, pe site-ul oficial al familiei regale, să facă donații către diverse organizații. O placă cu anunțul morții prințului a fost pusă în fața Palatului Buckingham, dar a fost înlăturată pentru că ar fi atras prea mulți oameni. Totuși, fanii monarhiei au lăsat deja flori și mesaje de condoleanțe la Castelul Windsor.
Focuri au fost trase la ora locală 12.00 (14.00, ora României), sâmbătă, în Regatul Unit și Gibraltar. Principalele partide politice din Anglia, Țara Galilor și Scoția au suspendat campania electorală pentru alegerile din mai.
Cine va merge la ceremonia de
înmormânatare
Înmormântarea Prințului Philip se va desfășura conform restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, ceea ce înseam­nă că doar 30 de persoane vor fi prezente la ceremonia de pe 17 aprilie, de la Capela Sfântul Gheorghe, de la Windsor. Asta în condițiile în care, în vremuri normale, 800 de persoane, inclusiv șefi de stat și lideri mondiali, ar fi venit.
Cel mai sigur, cei patru copii ai cuplului regal și partenerii lor vor fi prezenți: Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, Prințesa Anne și Timothy Laurence, Prin­țul Andrew și Prințul Edward și soția sa, Sophie.
Conform mirror.co.uk, și cei opt nepoți ai Reginei și ai lui Philip vor fi cu siguranță invitați: William, Harry, prințesele Beatrice și Eugene, Peter Phillips, Zara Tindall, Lady Louise Windsor și Vicecontele Severn.
Kate Middleton, soția lui William, va participa și ea, fiind viitoare regină a Regatului. E însă posibil ca restul partenerilor nepoților să nu fie chemați: Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi ar putea ceda locul lor la ceremonie unor altor rude. Meghan Markle, soția lui Harry, nu va participa, ea neprimind accordul medicilor să zboare gravidă.
Premierul Boris Johnson a declarat deja că el nu vrea să fie invitat, tocmai pentru a permite cât mai multor rude și apropiați să participe.
Înmormântarea nu va fi un eveniment public, dar Palatul Buckingham a anunțat că va fi televizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.