Cantitatea de deșeuri aruncată la platformele din proximitate i-a adus unei firme o amendă usturătoare

0
381

În ultima săptămână a anului 2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat mai mulți agenți economici cu puncte de lucru în cadrul asociațiilor de proprietari cu privire la cantitatea de deșeuri efectiv generată din activitatea desfășurată. Verificările au survenit în urma sesizărilor primite referitor la aglomerarea containerele platformelor arondate asociațiilor de proprietari, în special de către unii agenți economici cu profil de alimentație publică. Această situație ar conduce la achitarea unor taxe mult mai mari de către arădenii membri ai asociațiilor de proprietari, în condițiile în care firmele respective au stipulat în contractele încheiate cu operatorul RETIM un volum de deșeuri menajere mult mai mic decât cel generat în realitate.

O primă sancțiune contravențională, în cuantum de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor legii a fost aplicată unei societăți comerciale care a generat o cantitate mai mare de deșeuri menajere decât cea contractată, depozitând surplusul în containerele care deservesc asociațiile de proprietari limitrofe, fără a-și utiliza propriile pubele. Administratorul firmei în cauză avea obligația ca, pe parcursul derulării contractului de prestări servicii de salubrizare, să notifice prestatorul privind surplusul de deșeuri generate lunar, față de cantitatea contractată inițial.

Polițiștii locali vor continua acțiunile de verificare a locațiilor indicate de operatorul economic și de cetățeni drept ”puncte fierbinți” ale ”migrației deșeurilor menajere” în municipiul Arad. Aceste verificări vor fi corelate cu planul de ridicare din teren al deșeurilor implementat de RETIM, cu volumul comunicat de beneficiari și cu harta locațiilor dedicate de operator exclusiv pentru relația contractuală cu persoane juridice.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.