Nu de puține ori, Alexandru Capătă a ieșit în evidență prin manifestările sale inedite pe terenul de fotbal sau în afara lui. De exemplu, pe când apăra culorile UTA-ei, după ce a reușit „dubla” într-un meci de Liga a III-a, a sărit pur și simplu gardul în sectorul galeriei pentru a se bucura cot la cot cu suporterii. Miercuri, în meciul din sferturile Cupei României (faza județeană), câștigat cu 2-1 de Unirea Sântana la Șimand, talentatul atacant a ieșit de pe teren fără a fi înlocuit de antrenorul Dan Cuedan.
Ce s-a întâmplat mai exact? În minutul 41, Capătă a ratat a treia ocazie clară în contul Sântanei din numai doi metri, după care pur și simplu și-a dat tricoul jos și a plecat la vestiar. De pe bancă a venit juniorul Stanciu, care – de altfel – avea să și marcheze golul victoriei pentru echipa sa. În schimb, vârful a plecat de la stadion, iar acum își așteaptă sancțiunea din partea conducerii clubului. „Totul se va întâmpla pe baza unui referat pe care îl va face „principalul” Unirii. „Într-adevăr, în ultima perioadă l-am simți pe Alex destul de neliniștit și de aici, probabil, au venit și ratările sale. Chiar dacă pe undeva îl înțeleg, căci am fost și eu fotbalist și când nu-ți iese ceva îți vine să faci gesturi extreme, ieșirea sa de pe teren nu poate fi tolerată. O să studiez atent Regulamentul de Ordine Interioară al clubului și pe baza acestuia îi voi înainte conducerii clubului un referat pe acest subiect. Chiar dacă am venit la o echipă de Liga a IV-a, de amatori am putea spune, îmi propun să o duc la un alt nivel, să ridic ștafeta și acest lucru nu se poate fără seriozitate și disciplină. Facem trei antrenamente pe săptămână, reprezentăm un oraș și o comunitate importantă în județ și avem o conducere ce face sacrificii pentru această echipă. Astfel de derapaje nu sunt permise la Unirea Sântana, cu atât mai mult cu cât așteptările de la un jucător profesionist sunt altele”, a explicat Dan Cuedan.
Întrebat dacă s-ar putea pune și problema despărțirii de golgheterul echipei, Cuedan a adăugat: „Niciun fotbalist în lumea asta nu este de neînlocuit într-o echipă, cu atât mai mult cu cât la Sântana facem o selecție continuă. Pe de altă parte, sper ca Alex Capătă să realizeze cât a greșit de mult și să-și accepte sancțiunea, dacă ea va veni din partea conducerii. Eu doar voi propune conform ROI. Inclin să cred că Alex își va reveni, căci este un fotbalist important, care, la ce calități are, ar putea juca chiar și ligile doi și trei”.
La aproape 27 de ani, Capătă este considerat unul dintre cei bine cotați atacanți arădeni, fiind al doilea marcator al prezentei stagiunii a Ligii a IV-a cu 27 de reușite.

Recomandările redacției