Se pare că ultimele două zile au fost foarte interesante pentru mai multe echipe de polițiști și jandarmi. Aceștia au primit un apel neobișnuit în cursul zilei de marți prin care o femeie declara că are nevoie de ajutor ca să scape de maimuța care a pus stăpânire pe curtea casei sale.

Din informațiile pe care le avem, femeia ar fi fost în curte alături de copilul său când, din senin, o maimuță și-a făcut apariția în apropierea lor.

Am avut un apel 112 pentru această maimuță care a apărut în curtea unei doamne, am trimis echipajul nostru acolo, dar când am ajuns la fața locului animalul nu mai era. În nici un caz jandarmii nu au atribuții de capturare a maimuței, legea spune că noi avem atribuții de îndepărtate și în caz de necesitate de neutralizare a pericolului, nicidecum de capturare„, au declarat reprezentanții Jandarmeriei pentru B1.ro.

Au căutat-o ore în șir. S-au mobilizat mai multe echipe și, cu toate acestea, maimuța nu s-a lăsat prinsă prea ușor. Din ultimele informații pare că maimuța le dă bătăi de cap autorităților care nu sunt tocmai instruite pentru asemenea situații.

După identificare, maimuța va fi tranchilizată, după care va fi dusă la grădina zoolgogică. Proprietarul nu a fost încă identificat“, a declarat pentru B1.ro Tudor Ionescu, directorul ASPA.

Pe surse, jurnaliștii care s-au ocupat de acest caz au descoperit că maimuța aparține unei persoane care deținea alte două și care a reușit să le scape pe toate trei. Din câte se știe, proprietarul care nu ar avea voie să crească asemenea animale, a reușit să recupereze două dintre maimuțe, a treia ajungând să fie urmărită de autoritățile bucureștene.

 

video maimuță

Recomandările redacției