Deputatul Dorel Căprar consideră că, din păcate, a avut dreptate când anticipa la finalul anului trecut faptul că cetăţenii Aradului vor începe să simtă în primăvară povara taxelor şi impozitelor majorate la nivel de municipiu. „Săptămânal în toate discuţiile pe care le am cu cetăţenii, la cabinetul parlamentar sau pe teren, le explic că nu era necesar să se ajungă la această situaţie regretabilă de a întîmpina anul 2016 cu taxe şi impozite majorate. Dacă primarul era de bună credinţă şi ar fi fost de partea oamenilor, putea fără probleme, prin consilierii municipali PNL care îl ascultă orbeşte, să reducă cota de impozitare de la 0,12%, aşa cum a fost prevăzută în proiectul de hotărâre, la 0,08%, posibilitate permisă de Codul Fiscal.PSD Arad s-a luptat în şedinţa CLM, în care s-a decis instituirea acestei cote aberante de impozitare, să determine scăderea ei, la fel cum s-a procedat în alte oraşe. Noul Cod Fiscal îţi dă posibiliatea să le scazi şi tu decizi să mergi pe aceeaşi variantă de a stoarce la maxim buzunarul contribuabilului după ce toată lumea îţi spune de dimineaţă până seara că Aradul este unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară.Şi oferi ce în materie de confort urban?  Când aţi fost ultima oară pe strada Veronica Micle domnule Falcă? Dar pe Bârsei sau Grigore Ureche ? Oamenii sunt revoltaţi şi pe bună dreptate, nu aţi mişcat un deget dar aveţi în schimb pretenţia să încasaţi taxe şi impozite mult mai mari ca în oraşele unde treburile sunt aşezate şi bine puse la punct.
Tot Guvernul este de vină? Adică acel condus de Victor Ponta sau poate nu vă pricepeţi deloc la administraţie… Nu poate, ci în mod sigur”, a punctat deputatul arădean.

  • ovidiu olariu spune:

    Daca dl. deputat CAPRAR a prezentat aradenilor lucrurile asa cum rezulta din articol: „in toate discutiile pe care le am cu cetatenii (…) le explic ca nu era necesar sa se ajunga la aceasta situatie regretabila de a intampina anul 2016 cu taxe si impozite majorate” sau primarul „putea sa reduCA COta de impozitare” (cacofonia ii apartine d-lui Caprar) daca „era de buna credinta si ar fi fost de partea oamenilor”, atunci inseamna ca dl. CAPRAR a transferat, in mod cu totul de nedorit si condamnabil, argumentele opozitiei in randul cetatenilor. Dl. deputat a uitat, se pare, ca raportul putere-opozitie trebuie sa ramana in mod obligatoriu la nivelul partidelor ! Lupta politica nu se poarta prin intermediul cetatenilor, nu suntem in campanie electorala ! Puterea si opozitia trebuie sa demonstreze locuitorilor Aradului ca exista un singur scop si un singur tel, comun: prin metode specifice, fiecare partid si fiecare politician lupta exclusiv pentru binele cetateanului ! Un singur obiectiv trebuie sa primeze pentru toti: servim cetateanul ! Cine nu pricepe acest lucru nu este un om politic autentic si credibil ! Interventia d-lui Caprar este o intrigarie de opereta care va avea exact efectul invers. Adica, exceptand electoratul fidel PSD-ului, dl. CAPRAR va convinge numai persoanele incapabile sa gandeasca sau persoanele -asa cum se repeta frecvent in mass media- cu un nivel elementar de pregatire. Altfel spus, procentele de atractivitate a PSD vor bate pasul pe loc sau chiar vor scadea. Iar explicatia este una singura si trebuie cautata in prestatia submediocra a alesilor partidului.

    • ovidiu olariu spune:

      NOTA: Problema ridicata de dl. deputat CAPRAR este reala si se impune o discutie obiectiva, chiar cu caracter permanent, daca este necesar, la nivel putere-opozitie. Taxele si impozitele nu trebuie majorate ! Dar nu este admisibil ca aceasta problema importanta sa fie supusa discutiei cetatenilor in modul in care a facut-o dl. Caprar !

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției