Ecstasy-400x254Poliţiştii de frontieră au depistat sâmbătă seară, în jurul orei 22.30,  într-o autoutilitară care s-a prezentat la controlul de frontieră, o cantitate de 203.480 de pastile de ecstasy. Una dintre cele mai mari capturi de droguri a fost preluată de Serviciul de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Arad, care anchetează cazul, pentru obţinerea mai multor informaţii despre organizaţia care se ocupă cu traficul de droguri sintetice. Vineri seara, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, un cetăţean turc, care deţinea documente false bulgăreşti, astfel că, poliţiştii de frontieră arădeni, au purces la o verificare mai atentă a autoutilitarei, moment în care, a fost descoperită cantitatea de substanţe psihoactive. „S-a prezentat la control un cetăţean turc, care avea documente false bulgăreşti. Pastilele au fost găsite într-un locaş în peretele autoutilitarei, în spatele şoferului, deci în peretele din spatele cabinei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Turcul a fost arestat

În aceste condiţii, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Arad împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu – Arad şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au stopat activitatea infracţională a persoanei în cauză, suspectate de implicare în traficul internaţional de droguri de mare risc, faţă de cetăţeanul turc punându-se în mişcare urmărirea penală. „Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au dispus începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cetăţeanul turc Kaymak K. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc […] Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul […] sub identitatea falsă amintită mai sus, a introdus drogurile în România în data de 30 august 2014, prin PTF Borș din județul Bihor, a transportat-o apoi pe ruta Borş-Oradea-Bucureşti-Arad şi a încercat să o scoată din ţară, în data de 05.09.2014, prin PTF Turnu”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au solicitat Tribunalului Arad arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei a admis solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. şi au dispus emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului.

Recomandările redacției