carant

Numărul mare de boli infecţioase a băgat, la începutul lunii februarie, secţia de neonatologie în carantină. Accesul vizitatorilor în Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost interzis cu desăvârşire, timp de două săptămâni „Decizia a fost luată ca urmare a evoluţiei, la nivelul judeţului nostru, la un nivel foarte ridicat a numărului cazurilor de varicelă şi scarlatină“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Din cauza bolilor infecţioase a fost limitat accesul vizitatorilor şi în secţiile Pediatrie I şi Pediatrie II din cadrul aceluiaşi spital. Vizitatorii au fost supuşi unui triaj riguros la intrarea în secţii şi au fost nevoiţi să poarte un echipament de protecţie adecvat. De asemenea, s-a pus accentul pe triajul zilnic al personalului medico-sanitar şi auxiliar la intrarea pe secţiile unităţii sanitare.
Măsurile au fost instituite pe o perioadă limitată, până în data de 15 februarie, urmând ca la această dată să fie realizată o reevaluare a situaţiei de moment. „În urma unor analize pe care le-am efectuat, am decis că nu mai este cazul să instituim starea de carantină“, ne-a declarat dr. Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean Arad.
Aproape o sută de cazuri de varicelă au fost depistate la Arad, într-o singură lună. Cei mai afectaţi sunt copiii, însă ce este mai grav îl constituie faptul că numărul infecţiilor este în creştere. „În luna octombrie a anului trecut au fost confirmate 28 de cazuri, iar în noiembrie 82. Recordul de infestări a fost atins însă în luna decembrie, când un număr de 97 de îmbolnăviri au fost confirmate de medicii epidemiologi. Trendul de infectări este ascendent şi ne aşteptăm ca în perioada următoare la alte noi cazuri“, ne-a declarat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Din totalul celor 97 de cazuri, 74 au fost din mediul urban, iar 23 din rural. Grupa cea mai afectată de vârstă a fost cuprinsă între cinci şi nouă ani, cu 26 de cazuri.

 

Recomandările redacției