Caraș-Severin: 32 de mandate de aducere au fost puse în aplicare în urma perchezițiilor

0
388

Un număr de 32 de mandate de aducere pentru persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani au fost puse în aplicare în urma celor 77 de percheziții care au avut loc, miercuri, în 19 județe din țară, se arată într-un comunicat al IPJ Caraș-Severin.

Acțiunea vizează un dosar penal care are ca obiect un grup infracțional organizat constituit în județul Caraș-Severin, specializat în evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul societăților comerciale cu obiect de activitate în domeniul pazei și protecției de bunuri și persoane.

Din cercetări a reieșit că liderul grupării ar fi condus ‘din umbră’ întreaga activitate infracțională, cu ajutorul unor persoane apropiate, care ar fi avut sarcina să monitorizeze punerea în aplicare a dispozițiilor acestuia.

În cauză sunt cercetate 55 de persoane fizice si juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de aproape 25.000.000 de lei.

Potrivit comunicatului IPJ Caraș-Severin, la activități participă și polițiști din cadrul structurilor de Combatere a Criminalității Organizate din Timișoara, București, Pitești, Ialomița, Cluj-Napoca, Constanța, Alba Iulia, Iași, Craiova, Suceava, Arad, Vâlcea, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Hunedoara, Sibiu, Mehedinți și Olt și de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, precum și specialiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.