dintisorOrganizaţia de Femei a PSD Arad a continuat campania pentru sănătate orală, la finele săptămânii trecute, la Vărădia de Mureş şi Bârzava. Caravana „Dinţişorul sănătos şi vesel” a debutat la finalul lunii mai, la Săvârşin. Doamnele şi domnişoarele din PSD au continuat acţiunea prin care au atras atenţia asupra importanţei igienei orale de la cele mai fragede vârste. S-a plecat de la ideea că sănătatea copiilor este un indicator de sănătate a unei comunităţi.
Participanţii au primit informaţii cu privire la principalele afecţiuni care apar la nivelul cavităţii bucale: eroziunea dentară, sensibilitatea dentară, sângerările gingivale. De asemenea, au primit într-o manieră atractivă sfaturi cu privire la o îngrijire corectă a dinţilor, care să prevină apariţia afecţiunilor. Organizatorii au ofe­rit periuţe şi pastă de dinţi copiilor şi pă­rinţilor. „Educaţia sanitară este foarte importantă pentru o comunitate. Este mult mai eficient ca prin educaţie să prevenim apariţia şi dezvoltarea unor boli, decât să le tratăm când acestea se agravează. Toate studiile arată că în România se acordă o atenţie minimală igienei orale, avem un consum redus de pastă şi periuţe de dinţi, nu există obişnuinţa unor controale periodice. Aceste probleme sunt acute în mediul rural. Prin acţiunea noastră, vrem să contribuim la o educaţie corectă, să atragem aten­ţia părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la o educaţie sanitară eficientă, să îi învăţăm pe copii să îşi îngrijească dantura”, a spus Alexandra Braica, lidera OFSD.
Educaţia orală a fost susţinută de dr. Cecilia Irimia, preşedinta Organizaţiei Municipale OFSD. Printre organizatori s-au aflat Lucia Dragoş, vicepreşedinta OFSD Arad, Lavinia Ivaşcu – preşedinta OFSD Bârzava şi Crina Miculiţ – preşedinta OFSD Vărădia de Mureş.  (G.C.)

Recomandările redacției