saraimanCaravana teatrală, cel mai nou program al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, va debuta în forţă cu un spectacol de excepţie: „Şaraiman”, de Răzvan Mazilu, inspirat de muzica Romicăi Puceanu. Producţia este rezultatul colaborării între Teatrul Odeon și Fundația perfoRM şi reunește trei ipostaze artistice aparent incompatibile: dansul contemporan, stand-up comedy și muzica lăutărească interpretată de Romica Puceanu. Aşa cum mărturisesc înşişi realizatorii proiectului alăturarea acestora trei se concretizează într-o invitație de a privi cu un ochi (auto)critic, cu mult umor, o temă de meditație mereu actuală, profund umană: teama de ratare. „Cele mai recente spectacole în care sunt protagonist şi realizator sunt gândite ca nişte confesiuni. Sincere, ca şi cum ar fi radiografii revelatoare, cu dorinţa de a lansa întrebări care ne obsedează şi, eventual, de a găsi răspunsuri care ne salvează. Şaraiman a apărut dintr-o senzaţie personală, aceea a ratării unor evenimente din viaţa mea, a noastră, care am ales să trăim şi să lucrăm (în majoritatea timpului) în România”, a declarat Răzvan Mazilu într-un interviu apărut în revista The One.
La realizarea spectacolului „Şaraiman” au partici­pat: Nadar Rosano – coregrafia, Gina Şerbănescu – dramaturgia coregrafică, Dan Badea – stand-up comedy. Interpretează – Răzvan Mazilu pe muzica lăutărească a Romicăi Puceanu.
„Şaraiman” a avut premiera pe scena Teatrului Odeon în luna aprilie. De atunci a participat la International Festival of Education din Iaşi şi conTEMPO dance festival din Timişoara. Reprezentaţia de la Arad va avea loc marţi, 24 septembrie, de la orele 19, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia instituţiei teatrale la preţul de 50 de lei.

Recomandările redacției