„Caravana Tradițiilor“ Bata cu evoluțiile copiilor comunei

0
532

Caravana Tradiţiilor de Iarnă – un eveniment de mare anvergură pentru Arad a poposit duminică, 13 decembrie la Bata. Aflată la a IX-a ediție, Caravana a debutat în 10 decembrie și s-a desfășurat în peste 30 de localități. În programul de la Bata au evoluat: Formația Românașul din Zimand, Ansamblul Doina Mureșului din Arad, Feciorii Colindători din Sânicolaul Mic, Orchestra Rapsodia din Arad – conducere muzicală Vasilică Rus și soliștii: Ioana Luguzan, Daniela Han, Ioan Surdu.
În mesajul adresat celor prezenți – artiști și spectatori, primarul comunei Bata, inginerul Ion Micurescu a făcut urări. „Cu ocazia acestui mare Praznic, al Nașterii Mântuitorului adresez tuturor locuitorilor din comuna Bata cele mai sincere urări de bine, sănătate și belșug. Știm ce important este pentru noi toți să ne păstrăm și iubim tradițiile și obiceiurile din străbuni și să le transmitem – cu sinceritate și dragoste – celor ce vin după noi. Asta am încercat să fac – împreună cu echipa mea, mai ales în ultimii ani și îmi place să cred că în ceea ce a ținut de noi am izbutit“ a spus printre altele cunoscutul edil din Bata. Reamintim că la Bata, în Ajun de Crăciun se aș­teaptă colindătorii – după datină, colindul Dubașilor din Bata și din Țela fiind așteptat cu nerăbdare de toată lumea. Colindatul va continua în Ziua de Crăciun, seara având loc  Jocul Dubașilor. Aceleași tradiții se derulează și la Țela.
De asemenea trebuie spus că toți copiii bătani l-au așteptat pe Moș Crăciun, în cinstea lui organizând serbări frumoase și învățând colinde pe care le-au cântat pe scenă. Darnicul Moș Crăciun le-a oferit fiecăruia – cu sprijinul administrației și a numeroși tradiționali sponsori generoși – pachete cu daruri dulci. (F.B.) 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.