Caravana Tradiţiilor de Iarnă a ajuns la Livada, Vărădia de Mureș, Hălmăgel și Slatina de Criș

0
589

Chiar de Moș Nicolae, Caravana Tradițiilor de Iarnă a ajuns la Livada, iar în weekend, în localitățile Vărădia de Mureş , Slatina de Criş și Hălmăgel.

La Livada a avut loc un spectacol la Căminul Cultural, iar între cei care au urcat pe scenă se numără „Dubașii de la Săvârșin“, grupul de colindători „Lioara“ și „Rapsozii Zărandului“.

Sâmbătă, Vărădia de Mureș a fost gazdă pentru Caravana Tradițiilor. Evenimentul a fost apreciat de public, remarcându-se în program grupul de colindători „Sânzienele și Feciorii dubași“ din Arad.

Caravana Tradițiilor a ajuns duminică, la Hălmăgel și Slatina de Mureș.

La Hălmăgel, tradițiile au fost readuse în atenție de „Feciorii Colindători din Sânnicolau Mic, orchestra „Rapsodia“, grupul „Sânzienele și Feciorii dubași“ din Arad și alții.

La Căminul Cultural din Slatina de Criș, tot pe 8 decembrie, locuitorii au putut vedea grupul de colindători „Lioara“ și orchestra Frații Șandru, Florin Oprițescu și Alex Pop.       

Caravana își va continua traseul urmând să ajungă în localitățile Șeitin și Buteni, pe 13 decembrie și la Sebiș și Semlac, pe 14 decembrie.

Acest eveniment ajuns la ediţia cu numărul XIII, rămâne de referinţă în județul nostru, pentru finalul de an. Arădenii care iubesc tradițiile și folclorul se pot bucura de obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă, precum obiceiul colindatului sau cunoscutul joc – ritual al dubaşilor.

Caravana Tradiţiilor de Iarnă este organizată de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.