Caravana Tradiţiilor de Iarnă, ediția a XIII – a cuprinde județul

0
512

Caravana Tradițiilor de Iarnă își începe călătoria în județ. Ajunsă la ediția a XIII – a, caravana va ajunge în perioada următoare în mai multe localități, pentru a bucura locuitorii, cu datini și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.

Acesta rămâne evenimentul cultural folcloric de referinţă al sfârşitului de an. Iubitorii de folclor și obiceiuri vor putea simți din nou de la farmecul obiceiului colindatului, la ritualul dubașilor.

Așadar, jocurile populare, nelipsite din programul formaţiilor de dansatori, reprezintă adevărate tezaure vii ce se identifică cu specificul etnocultural al zonei de provenienţă.

Caravana Tradiţiilor de Iarnă, însoţită de renumite ansambluri folclorice locale şi o pleiadă de tineri interpreţi va avea, în acest an, traseul cultural prin Şicula (5 decembrie), Livada (6 decembrie), Vărădia de Mureş (7 decembrie), Slatina de Criş (8 decembrie), Hălmăgel (8 decembrie), Şeitin (13 decembrie), Buteni (13 decembrie), Sebiş (14 decembrie), Semlac (14 decembrie), Ghioroc (15 decembrie) şi Dieci (15 decembrie).

Ca și până acum, în cadrul Caravanei Tradiţiilor de Iarnă, se vor desfășura şi câteva concerte de colinde în localităţi din judeţul Arad: Vinga (7 decembrie), Beliu (15 decembrie), Chereluş (21 decembrie), Lipova (22 decembrie).

Între grupurile și ansamblurile care vor readuce tradițiile în atenție se numără: „Rapsozii Zărandului” (solişti: Cornelia Căprariu Roman, Malvina Nagy, Rodica Ardelean Oniţa, Alin Neag, Aurel Budugan), „Sânzienele și Feciorii dubași” Arad, grupul de colindători „Lioara” Arad, Orchestra „Frații Șandru“ și Orchestra „Rapsodia“.

Caravana Tradiţiilor de Iarnă este un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.