Ca în fiecare din ultimii ani, manifestarea bazată pe frumuse­țea obiceiurilor populare de iarnă și intitulată inspirat Caravana Tradi­ţiilor va poposi iar la Bata.
Întreaga manifestare din acest an – ce include un frumos concert de colinde susținut de Corul bise­ricesc al parohiei bătane precum și spectacolul folcloric se va derula sâmbătă, 20 decembrie, la Bata, de la ora 17.
Caravana Tradițiilor este rea­lizată prin efortul Centrului Cultural Arad, a Consiliului Județean Arad iar cea de la Bata și prin larga susținere a Primăriei Comunei Bata, prin impliarea directă a primarului Ion Micurescu. Întregul concert va fi găzduit de Sala mare a modernului Cămin Cultural din Bata și la el sunt invitați să participe toți să­tenii și invitații lor.
Anul acesta programul va de­buta, cum am spus,  cu un concert de colinde tradiționale de Crăciun – în special din zona comunei Bata și a împrejurimilor – susținut de Corul Bisericesc din Bata condus de preotul paroh Vasile Matei. Vor urma evoluțiile unor artiști populari precum: Dubașii din Julița, grupul folcloric „Bănățeni și Ardeleni“ din Săvârșin, Ansamblul „Șiriana“ din Șiria,  orchestra „General music“ condusă de de Florin Ionaș. Vor evolua și soliștii: Caludia Ionaș, Diana Selagea, Laurențiu Lazăr, cristi Sălășan, Ionuț Langa.
La finalul spectacolului și a sărbătorii, conform tradiției împământenite în ultimii ani, reprezentații administrației locale în frunte cu primarul Ion Micurescu vor ciocni cu toți cei prezenți cte un pahar de vin fiert.     (F.B.)

Recomandările redacției