Conform unor studii, doi din trei bărbați chelesc până la vârsta de 60 de ani. În medie un om pierde între 50 și 100 de fire de păr pe zi, când acest număr crește apare chelia. Mulți arădeni consideră că este ceva genetic, lucru total adevărat. Ce e este mai puțin adevărat este că femeile au mai mult noroc, sau că o ființă supremă le ajută să nu chelească pentru a fi mai frumoase. Femeile au o oarecare doză de noroc, dar doar din punct de vedere genetic.

Femeile nu chelesc datorită geneticii, bărbații în schimb au o genă care predispune chelitului. Eu am mare noroc, am 43 ani și am părul foarte des, dar sunt unii oameni care chelesc și mai repede. Am un prieten care are 30 de ani și deja a început să chelească. Femeile au altfel de genă, dar am văzut și femei care aveau părul mai rar. Cred că totul ține de membrii familiei noastre, de la ei moștenim tot, părul, culoarea ochilor, practic toate calitățile sau defectele noastre sunt moștenite“, a povestit Mihai, în vârstă de 43 ani.

Femeile nu chelesc pentru că sunt mai frumoase decât bărbații, așa e dat de sus. Ele să fie frumoase, să ne placă nouă bărbaților. Părul pentru femei e o podoabă, trebuie îngrijit. Soția mea are un păr foarte lung și fetele mele la fel, avem șase fetițe, toate au părul lung. Alții zic că dacă tai părul se face mai des, dar nu e așa. Noi nu am tăiat părul fetițelor si îl au tare frumos“, a relatat Armando, în vârstă de 35 ani.

Cred că este o moștenire genetică. Am auzit că bărbații chelesc și din cauză că au o toxină în corp care îi face să chelească. Poate e vorba și de stres, am citit undeva că și stresul e un factor care contribuie la căderea părului. Am văzut că mai nou au apărut tot felul de șampoane care ajută la creșterea părului. Și eu am început de chelie, dar consider că e ceva normal și nu mă afectează. Am văzut alți bărbați care au mai mulți bani că își fac operații, dar eu consider că nu se merită“, a declarat Adi, în vârstă de 56 ani.

Recomandările redacției