Care e adevărata „Poli”? ACS are palmaresul, dar suporterii fac deplasarea pentru meciul cu „AC Recaș”

0
887

UTA joacă, sâmbătă, cu ACS Poli, dar atmosfera nu este deloc asemănătoare unui „Derby al Vestului”. Suporterii văd principala rivală ca fiind ASU Poli, echipa înființată și condusă de susținătorii timișoreni, dar fosta echipă a lui Ionuț Popa deține palmaresul și trofeele câștigate din 1921 încoace. Suporterii au anunțat, ieri, planurile pentru deplasarea la Timișoara pentru a juca contra lui „AC Recaș”, făcând referire la mutarea din 2012 a echipei din orăşelul vinului în capitala Banatului: „Organizăm deplasarea suporterilor utiști cu autocarele la meciul de sâmbătă, împotriva echipei ACS Poli Timișoara (AC Recaș).
Înscrierea este obligatorie și se poate face prin trimiterea unui mesaj privat la pagina de facebook Ultras Arad, iar prețul transportului este 15 lei/persoană.
Întâlnirea suporterilor pentru a pleca organizat va avea loc la ora 11:00 la stadionul Francisc Neuman(UTA).
Meciul începe de la ora 13:30 pe arena Dan Păltinișanu. În cazul în care ajungem aproape de limita de locuri, prioritate au membrii peluzei” a fost comunicatul postat pe facebook de suporterii arădeni.
„Cei de la echipa la care am fost eu în Liga I declară că ei au palmaresul și prin acest fapt sunt rivalul adevărat al UTA-ei, iar cei de la ASU sunt o echipă nou-formată, a suporterilor. Dar dacă îi cheamă Poli și sunt din Timișoara, nu mai contează aceste lucruri” declara Ionuț Popa acum câteva luni pentru cei de la TV Arad.
Întrebat despre acest aspect la conferința de presă de ieri, Cristi Păcurar a fost scurt și la obiect: „Nu mă interesează care este adevărata Poli, nu vreau să intru în detalii pe care nu le cunosc, important e ca suporterii noștri să fie fericiți, noi să luăm trei puncte și să urcăm în clasament.”
Cei doi antrenori ai UTA-ei cunosc destul de bine jucătorii ACS-ului. Ionuț Popa a antrenat majoritatea seniorilor, iar Cristi Păcurar a înfruntat juniorii „alb-violeți” în repetate rânduri: „Este un meci cu o echipă pe care «Mister» a antrenat-o anul trecut, cu jucători care în proporție de 80% au evoluat în prima ligă. Într-adevăr cei de acolo au unele probleme, dar încă de la primul antrenament de după meciul cu Ripensia am încercat împreună cu «Mister» să îi conștientizăm pe băieți că va urma un meci greu, și prin prisma faptului că dânsul a fost antrenor acolo și foștii săi elevi vor fi mai motivați să câștige. Au în lot și mulți copii din generația 1997-98, pe care îi cunosc pentru că am jucat an de an împotriva lor. Au un plus față de juniorii noștri prin prisma faptului că au debutat deja în prima ligă.” a încheiat secundul UTA-ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.