Peste două luni de zile, UTA începe un nou sezon competițional în Liga a II-a probabil tot pe Arena „Motorul”, dar chiar Laszlo Balint susține că a primit asigurări că echipa se poate muta pe noul sezon cel târziu din luna septembrie. La serata de prezentare a noului antrenor al echipei fanion a Aradului din partea autorităților locale a fost prezent Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, care – probabil – a avut o discuție cu Balint și pe această temă.
Întrebat, astăzi, dacă deține detalii despre planul de bătaie cu privirea la inaugurarea Arenei „Francisc Neuman” în toamnă, Bîlcea a spus: „Nu pot face promisiuni, pentru că pur și simplu nu depinde de mine, de noi, cei de la Consiliul Județean. Acolo trebuie respectate încă niște termene legate de documentații, licitații și, bineînțeles, multe depind de firma constructoare și, după cum se vede, și de vreme. Ceea ce vă pot spune și chiar demonstra eu și Răzvan Cadar (n.a. celălalt vicepreședinte al CJA), doi oameni noi în administrația locală, ambii aflați la primul mandat, este că avem multă energie și o vom folosi pentru a merge mai rapid, mai departe, cu proiectele Aradului și județului. Avem entuaziasm, ne dorim să accelerăm lucrurile. Vă dați seama ce oportunități, ce emulație va aduce noul stadion în Arad și nu vorbesc aici doar despre UTA. Mai avem și o echipă de fete care a promovat în Liga 1, am dori să aducem și o echipă de Liga a III-a în Arad, ca să nu mai vorbim despre diferite meciuri de copii și juniori. Așadar, se vor putea organiza și alte evenimente, multe dintre ele prin Fede­rația Română de Fotbal, dar și de altă natură. Recent, am avut exemplul galei de box sau cel al Raliului Aradului, care au umplut hotelurile, restaurantele, taxiurile, sunt bani ce rămân în economia Aradului”.
Și, totuși, un plan există, iar acesta prevede deschiderea parțială a arenei din Calea Aurel Vlaicu pentru finalul lunii august – începutul lunii septembrie. Gazonul a ajuns la stadiul montării rulourilor de iarbă, iar lucrările la vestiare, cabina arbitrilor, magazii sau camera anti-doping pot fi și ele finalizate în două-trei luni de zile. Bineînțeles, cu o mai mare mobilizare din partea muncitorilor de la Tehnodomus. Apoi, se speră că stadionul chiar ar putea fi „îmbrăcat” cu 8.000 de scaune „roș-albe”, mai puțin pe o importantă zonă de la tribuna I, unde prioritățile sunt altele.
Construcția Stadionului „Francisc Neuman” a început în urmă cu 4 ani și 9 luni de zile, depășindu-se deja două termene de finalizare ale acestuia, în lunile mai 2018 și 2019.

Recomandările redacției