Care o fi anunţul „extrem de important” al lui Dragnea?

0
764

Aşadar, a trecut şi vacanţa parlamentară, iar România tot nu are buget. De­claraţiile sforăitoare ale PSD-iştilor, în frunte cu Liviu Dragneau, lăsau impresia, aproape certitudinea, că vacanţa aleşilor naţiunii va fi întreruptă imediat după Revelion, că vor fi convocaţi la sesiune extraordinară pentru votarea bugetului. Când colo, nici pomeneală de sesiune extraordinară. Ministrul de Finanţe ne-a aburit zilnic cu minciuna că bugetul este gata, că va fi aprobat de urgenţă şi va intra în Parlament, la dezbateri. La sfârşitul săptămânii trecute, s-a anunţat cu surle şi trâmbiţe că cel târziu vineri Guvernul va aproba bugetul. Ce să vezi, nici vorbă de asta, abia la începutul săptămânii viitoare Executivul se va reuni pentru această epocală realizare. Să fi fost cauzată această nouă amânare de revolta primari­lor liberali, care au cerut mai mulţi bani?
Oarecum inexplicabil, Liviu Dragnea şi premierul Dăncilă au cedat extrem de uşor şi de rapid la solicitările acestora, ceea ce mă face să cred că, de fapt, nu doar liberalii plus Gabriela Firea au făcut scandal, ci inclusiv primarii PSD. E drept, nu în public, ci în interiorul partidelor. Cel mai probabil, primarii l-au ameninţat pe Dragnea cu boicotarea alegerilor europarlamentare, pentru că, lucru ştiut, doar primarii sunt cei care pot să scoată oamenii la vot la acest tip de scrutin. Dacă nu le spune primarul că este foarte important ca ei să iasă la vot şi să voteze partidul, rezultatele vor fi catastrofale. Aşadar, acesta cred că este motivul pentru care abia săptămâna viitoare se va reuni guvernul pentru aprobarea bugetului.
Înainte de asta, însă, duminică se va reuni Comitetul Executiv al PSD, la care, spune Codrin Ştefănescu, Liviu Dragnea va face un anunţ extrem de important pentru milioane de români. Care o fi acel anunţ? Cred că, de fapt, l-a şi făcut deja, prin afirmaţia că primăriile vor avea bugete colo­sale faţă de anii anteriori, iar duminică nu va face altceva decât să culeagă roadele cedării la pretenţiile primarilor, adică aplauze şi promisiuni că îl vor susţine în continuare la cârma partidului. Nu prea văd de ce ar fi acest anunţ important pentru milioane de români, fiindcă abureala cu creşterea bunăstării poporului prin investiţiile pe care primarii, având mai mulţi bani, le vor face în oraşe şi comune. Tare mă tem că bugetul a fost croit în aşa fel încât banii să se ducă spre primării nu pentru cetăţean, ci pentru finanţarea celor două campanii electorale, la europarlamentare şi prezidenţiale, pentru noi pomeni acordate aiurea, cu sacrificarea totală a investiţiilor. Iar, ca de obicei, construirea de drumuri şi autostrăzi va fi cenuşereasa, urmată de construirea spitalelor regionale, de la care, se pare, putem să ne luăm gândul. Sau, te pomeneşti că Dragnea a decis, în sfârşit, ca PSD să iniţieze procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.