sanatate-pestePeşte sălbatic sau de crescătorie? Te-ai întrebat, probabil, care este mai sănătos pentru consum. Nutriţioniştii te ajută să iei decizia cea mai bună pentru sănătatea ta.

Peştele, indiferent de provenienţă, aduce organismului nostru proteine, vitaminele D, B12, fosfor, iod, magneziu, fier, seleniu, omega 3. Iată ce fel de peşte e bine să consumi şi de ce.

Peştele de crescătorie este mai fad

Peştele crescut în apa mării poate avea un gust mai delicat şi o textură mai fadă faţă de cea a peştilor sălbatici. Calitatea depinde mult de hrana administrată şi de apa din bazine. De multe ori, aceste bazine sunt mai vulnerabile la poluare. Peştii crescuţi în apă dulce sunt mai uşor de monitorizat. De aceea, carnea acestora poate fi la fel de gustoasă ca a celor care trăiesc în mediul lor natural.

Peştele sălbatic are un gust deosebit

Acesta este adevăratul peşte, cu o textură şi un gust incomparabile. Din păcate însă, adesea provine din zone foarte poluate. Peştii prădători se hrănesc şi ei cu peşti contaminaţi şi astfel poluanţii se acumulează în carnea lor.

Precauţii când mănânci peşte

E bine să-ţi iei câteva măsuri de precauţie pentru a limita riscurile: variază speciile; consumă peşte marin sălbatic; evită pielea sau părţile închise la culoare ale peştelui; preferă peştii mai tineri; alternează peştii de crescătorie cu cei sălbatici.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției