dureri_spatePentru a avea un spate sănătos, este nevoie ca mușchii care îţi susţin coloana (cei ai spatelui și ai abdomenului) să fie bine dezvoltaţi. Chiar dacă în momentul de faţă lucrurile nu stau așa de bine la tine, cu exerciţii susţinute, situaţia se poate schimba. Pe lângă gimnastica medicală, apelează și la câteva leacuri.
Usturoiul, aliatul tau

Usturoiul ar trebui să devină unul din alimentele tale preferate. Ca să aibă un efect mai bun, ia-l dimineaţa pe stomacul gol (doi-trei căţei).

Îi poţi tăia mărunt și înghiţi cu apă sau cu ceai. Pentru masaj, prepară un ulei special, după cum urmează: prăjește la foc mic 10 căţei de usturoi în 60 g ulei de susan, până ce capătă o culoare maronie. Așteaptă să se răcească și aplică doar uleiul printr-un masaj puternic pe spate sau roagă pe cineva să facă asta. Îmbracă un tricou de bumbac, învelește-te bine și stai așa 3 ore, fără sa cureţi uleiul.

După aceea, poți face o baie caldă. Ar trebui să urmezi acest tratament 15 zile.

Vitamina C, împotriva durerilor puternice de spate

S-a dovedit că vitamina C are puterea de a diminua durerile de spate. În acest caz, ar trebui să-ţi asiguri din ali- mentaţie sau din suplimente 2000 mg pe zi. Nu ar trebui însă să iei această doză mai mult de trei zile, pentru că supradozajul poate duce la sângerări nazale, diaree sau chiar la formarea pietrelor la rinichi.

Ceai antiinflamator

Poţi prepara acasă un ceai care ameliorează durerile, ajută la eliminarea toxinelor și scade inflamaţia. Fă un amestec cu cantităţi egale de: flori de boz negru, frunze de urzică, rădăcini de pătrunjel, scoarţă de salcie.

Fierbe o lingură din acest amestec în 200 ml de apă fierbinte, timp de 5 minute, la foc mic. Lasă să se răcească, după care strecoară. Se beau câte două căni pe zi, neapărat după masă. Preparatele din scoarţă de salcie, pe care le găsești în magazinele cu produse naturiste, sunt și ele bune împotriva durerilor de spate. Mai poţi prepara un ceai, fierbând două linguri de pulbere din scoarţă de salcie, în 200 ml de apă, timp de 20 de minute, la foc mic. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, după mesele principale.

Sursa: Unica.ro 

Recomandările redacției