Care sunt programele pe care elevii le vor folosi pentru cursurile online

0
832

După încheierea ședinței luată de guvern privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, în care președintele Klaus Iohannis a anunțat modalitățile de învățământ pe timp de pandemie, căutările pentru programe de teleconferinţe online au explodat.

Elevii nu se mai întorc fizic la şcoală în acest an şcolar, ce se va încheia pe 12 iunie. Până atunci, elevii şi profesorii îşi dau întâlnire online.

S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară“, a anunţat Klaus Iohannis.

Conform unui studiu Mediafax, în doar o oră după declarație, s-au strâns 100.000 de căutări pentru Google Classroom şi Zoom, cele mai folosite programe de către elevi şi profesori. Ambele aplicații sunt gratuite, iar pe lângă acestea mai sunt și alte aplicaţii şi site-uri pe care elevii şi profesorii le folosesc în această perioadă pentru resurse, precum: Google Meet, Quizziz, Wordwall, Padlet, Twinkl, EasyClass, Kahoot, SQ sau ClassDojo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.