Care sunt șansele ca suporterii să revină pe stadion în finalul acestui sezon

0
514

Șansele ca meciurile de fotbal să se joace cu spectatori în tribune în acest final de sezon sunt extrem de mici, din precizările ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Acesta a declarat că motivul este unul cât se poate de simplu, anume că pandemia de COVID-19 continuă să afecteze din ce în ce mai mult România, iar numărul persoanelor infectate este de câteva sute în fiecare zi. Chiar dacă în anumite țări s-a dat drumul meciurilor cu fani în tribune, cum e și cazul vecinilor unguri, la noi restricțiile continuă să fie mai dure.
Ionuț Stroe a declarat că momentul în care suporterii vor reveni la stadioane nu o să se producă până când infectările nu se vor reduce considerabil. Este clar că în data de la care acest lucru se va întâmpla se va face sub anumite limite. Ministrul Tineretului și Sportului a punctat că, în primă fază, se va deschide doar 10 la sută din capacitatea stadioanelor, pentru ca distanțarea să se mențină. Această idee cu 10 la sută a fost promovată de FRF.
„Şansele sunt destul de mici pentru că, din păcate, cifrele pandemiei au revenit la cote îngrijorătoare. Din păcate, gradul de conformare voluntară sau res­- ponsabilitatea sunt la cote minime. Spunea chiar ieri ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, că celor care nu respectă condiţiile impuse de instituţii probabil li se va suspenda autorizaţia de funcţionare. Mult aşteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată, pe bună dreptate, nici noi în sport nu facem niciun fel de excepţie. Ne dorim, atât noi, cât şi cluburile, spectatorii, există o aşteptare publică evidentă pentru aceste meciuri de fotbal, pentru toate competiţiile sportive cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare şi precauţie.
Momentul în care vom decide reluarea competiţiilor cu spectatori cu siguranţă va fi unul în care cifrele vor fi la cote minime sau să tindă către zero”, a spus Ionuț Stroe, la Digi 24.
sursa: liga2.prosport.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.