CARP acordă ajutor pentru anumite protezări și tratamente

0
459

sediu CARP

Fiind printre puținele asociații care sprijină persoanele vârstnice să se ajute… singure până la o anumită limită, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) are un număr mare de înscriși – peste 18 000. Prin înscrierea la CARP – sediul acesteia este pe strada Pavel Chinezu nr. 5, Arad – un pensionar are o serie de obligații, firește, începând cu plata cotizației și a contribuției dar și o serie de avantaje incontestabile. Aceasta pe lângă marele avantaj evident că aici se pot întâlni și socializa cu persoane de vârste cât de cât apropiate și cu probleme comune. Cotizația este de 1% din pensie la care se adaugă o contribuție socială de 2,5 lei, pentru cazurile cu adevărat speciale.

După cum ne spunea președinta CARP Arad, doamna Lidia Dan „contribuția de 2,5 lei este nemajorată de ani de zile și, având în vedere situația tot mai grea a tot mai mulți pensionari cărora le oferim sprijin, va trebui s-o majorăm și noi puțin. Asta deoarece numai în anul trecut am acordat, pe lângă împrumuturile în bani de care am vorbit și o serie de alte facilități. Din cele circa 150 de CARP-uri rămase în țară – unde contribuția este acum și de 10 lei – doar noi nu am majorat-o, deși valoarea cheltuielile suportate de Casă a crescut în ritmul cunoscut al vieții obișnuite“. 

Dintre domeniile unde pensionarii primesc sprijin de la CARP președinta s-a referit la două cele mai frecvente.

„Este vorba de unele domenii precum: ajutor acordat protezărilor – pentru 650 de cazuri, în valoare de 42 000 lei, unde se încadrează proteze pentru ochi, auditive, dentare ș.a.; ajutor pentru tratamente medicale în diverse stațiuni – pentru 770 cazuri, în valoare de 43 500 lei, vorbim de o cotă parte de ajutor, firește. Aici vreau să adaug că noi avem și stomatolog unde se fac o parte din intervențiile specifice, plătit tot de CARP, la care se adaugă și valoarea materialelor mnecesare  plus regia. Una peste alta totul se ridică la 60 000 lei, o sumă importantă pentru zilele noastre dar și pentru potențialul nostru cu atât mai mult cu cât noi acordăm facilități și la accesul la Băile noastre termale“ a completat președinta CARP Arad. În statutul CARP sunt trecute atât drepturile cât și obligațiile membrilor acestei asociații iar în variantă electronică sunt și facilitățile de care pot beneficia cei înscriși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.