Grupul francez de distribuţie Carrefour SA este într-o fază avansată a discuţiilor privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la operaţiunile sale din Taiwan către partenerul local minoritar Uni-President Enterprises Corp., au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, conglomeratul alimentar taiwanez Uni-President, care are drept de preemiţiune asupra pachetului de 60% din acţiunile subsidiarei din Taiwan a grupului francez Carrefour, şi firma europeană discută detaliile unei posibile tranzacţii, iar un acord ar putea fi anunţat în săptămânile următoare. Sursele adaugă însă că discuţiile continuă şi nu a fost luată o decizie finală iar alţi ofertanţi sunt şi ei interesaţi în aceste active.

Abordăm această chestiune ca la carte. La momentul adecvat, toată lumea va fi informată”, a declarat la începutul acestei luni preşedintele Uni-President, Lo Chih-Hsien, atunci când a fost întrebat despre o posibilă tranzacţie.

Carrefour analizează încă de anul trecut o posibilă vânzare a subsidiarei sale din Taiwan şi a primit dovezi de interes din partea fondurilor Carlyle Group Inc., CVC Capital Partners şi a conglomeratului taiwanez Far Eastern Group. Potrivit surselor, operaţiunile din Taiwan ale Carrefour ar putea fi evaluate la cel puţin 1,9 miliarde de dolari.

Carrefour a deschis primul magazin din Taiwan în 1989, la doi ani după ce a înfiinţat un joint venture cu firma locală Uni-President. Între timp compania s-a extins la peste 320 de magazine iar Uni-President deţine în prezent aproximativ 40% din acţiunile subsidiarei Carrefour din Taiwan.

Grupul francez Carrefour şi-a restructurat în ultimii ani activele din întreaga lume. În 2019, grupul francez a vândut un pachet de 80% din acţiunile diviziei sale din China pentru 698 milioane de dolari către retailerul local Suning.com Co.

Grupul Carrefour are aproximativ 13.000 de magazine în peste 30 de ţări. Carrefour a încheiat anul 2021 cu 43 de hipermarketuri pe piaţa din România.

Sursa: Agerpres 

Recomandările redacției