frontieraO tânără din Bucureşti care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate falsă, a fost oprită de poliţişti.

În data de 03.11.2014, orele 20.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autocar care circula pe relaţia România – Germania, o tânără care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de minora, G.A.C., în vârstă de 17 de ani, din municipiul Bucureşti.

Aceasta a declarat că a obţinut cartea de identitate de la o persoană de sex masculin, de aproximativ 25 de ani, din Bucureşti, contra sumei de 500 de lei şi a recurs la această metodă deoarece este minoră şi dorea să ajungă în Germania.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei minorei şi s-au sesizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției