Cartea pentru copii „Cartea de povești în care și tu ești”, lansată şi în engleză

0
371

Limba engleză a devenit o limbă internaţională, chiar şi în rândul celor mici. Cartea pentru copii „Cartea de povești în care și tu ești”, lansată deja în română, va fi disponibilă de acum încolo şi în limba engleză.
Unul dintre multele proiecte, de cursă lungă, ale Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad este editarea unor noi cărți pentru copii. În acest sens, dată fiind săraca producție locală de carte de acest profil, Biblioteca Județeană, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, a editat, în ultimii doi ani, astfel de tipărituri. Cea mai recentă dintre ele, cu autor colectiv, un proiect național unic, este „Cartea de povești în care și tu ești”, în varianta engleză: „A bright little star, this book tells you are”. Concepută în format atrăgător, cartea cu poveștile celor șapte bibliotecari implicați are un caracter unitar. Textele se înscriu în genul epic, de dimensiuni reduse, în care expunerea se centrează pe întâmplări relatate din perspectiva unui participant direct. Fondul poveștilor este aproape în exclusivitate liric, autorii lor fiind transformați adesea în personaje, care scriu firul narativ. Caracterul unitar al cărții este asigurat de segmentul de cititori căruia i se adresează, de tipul de personaje existente, de situațiile, dialogurile, acțiunile pe care acestea le creează. Personajele scri­erilor, alături de copii, sunt din categoria zburătoarelor, blănoaselor sau țepoaselor. Ele interrelaționează în fiecare povestire, de așa manieră încât, fiecare copil care va deschide cartea, se poate regăsi ca personaj, ca erou de poveste. Prin ea, orice adult își va aminti, cu drag și cu nostalgie, năzbâtiile pe care le-a făcut în copilărie alături de prieteni, indiferent dacă aceștia au fost animale de companie sau ființe umane. Vor fi ajutați și de ilustrațiile concepute de colega noastră Dana Mâțoc. Pentru acei dintre cititorii noștri care vor să-și exerseze limba engleză, dar și pentru a „gusta” farmecul poveștilor în altă limbă decât cea maternă, le oferim varianta engleză, asi­gurată de: prof. Silvia Păcurar, Ioana Podina și de Albert Alexandru Gal. Pentru că te vei regăsi în cartea noastră ca personaj, copile, cititorule, am numit-o: „Carte de povești în care și tu ești”/ „A bright little star, this book tells you are”!
Semnatarii textelor cărții sunt: Bibliotecarul anonim, Elena Frugina (pseudonim), Gabriela Bălănean, Irina Șandor, Florin Coita, Gabriel Constantinescu și Lucia Bibarț. Acestea fiind spuse, dragă cititorule, nu ne mai rămâne decât să îți dorim lectură și excursie plăcute!
Alexandra Bruţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.