,,Casa Ceaiului”, un nou punct de atracție la Castelul de la Săvârșin

0
192

Un nou obiectiv va putea fi vizitat în curând la Castelul Regal din Săvârșin. Cu câteva săptămâni în urmă, au început lucrările la ultima clădire rămasă nerestaurată din Satul Regal (perimetrul de la intrarea pe Domeniul Săvârșin). Casa, ridicată în secolul al XIX-lea, este cea mai mare din ansamblul Satului Regal și se află, la stradă, în dreapta porților principale de intrare pe proprietate.

,,Casa Ceaiului va avea  o suprafață de 300 de metri pătrați, dintre care jumătate vor fi alocați sălii de ceai, destinată vizitatorilor domeniului. Aici, ei vor putea servi cafea, ceai, răcoritoare și gustări. Totodată, sala mare va fi și un spațiu cultural și educațional, găzduind expoziții, lecții deschise, reuniuni și evenimente publice”, precizează reprezentanții Casei Regale.

Proiectul de restaurare este condus de arhitectul Tudor Emilian Cordoș, de la Alba Iulia, și susținut de Fundația Colecția Familiei Regale a României, căreia Majestatea Sa Margareta i-a încredințat spre folosire clădirea.

Casa Ceaiului va puea fi vizitată undeva la sfârșitul lunii septembrie.  Oaspeții Parcului Regal, Muzeului Automobilului, Magazinului de suveniruri și Atelierului Auto al Regelui Mihai vor putea adăuga, în vizita lor acest nou spațiu. Lucrările de restaurare sunt realizate de de meșteri constructori, din  satul Ilteu, din vecinătatea Săvârșinului.

Toate materialele originale care au putut fi recuperate vor fi refolosite: bârne vechi de stejar, țigle manufacturate în Imperiul Austro-Ungar, podele de ceramică și de piatră, cărămizi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.