În această seară în jurul orei 20.00, flăcările au cuprins o casă de bătrâni. Cei din Detașamentul de Pompieri Arad au fost alertați la câteva minute de la izbucnirea incendiului, să intervină în localitatea Vinga, acolo unde se afla casa de bătrâni. Ajunși acolo au realizat că au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la o anexă a unei construcții cu rol de casă de bătrâni. La intervenție s-au deplasat mai multe echipe din Arad și Vinga. În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii au realixat imediat că incendiul se manifesta generalizat și violent la anexa cu rol de magazie. Incendiul era favorizat de materialul de construcție al acesteia, și anume lemn, cu posibilitatea propagării la construcția ce servea ca adăpost pentru persoanele vârstnice.
Misiunea a continuat și din cauza deplasărilor mari de fum și al pericolului de propagare a incendiului s-a luat măsura evacuării cât mai rapidă a celor 29 de persoane din centrul de vârstnici, 27 dintre aceștia fiind cazați și doi parte din personal.
După o intervenție extrem de dificilă, pompierii evacuând nu mai puțin de cinci butelii pline, incendiul a fost limitat fără a se extinde la alte construcții și stins după două ore de încercări. Cu toate acestea, vestea bună a venit la final când, din fericire, nici o persoană nu a fost rănită, iar cauza probabilă a fost un scurt circuit electric la un cablu electric al unei lăzi frigorifice ce prezența defecțiuni.

Recomandările redacției