Casă de vacanţă din Moneasa, distrusă complet de flăcări. Acesta este al cincilea incendiu în câteva ore

0
211

O casă de vacanţă aflată în Moneasa, supranumită „Perla Munţilor Apuseni”, a ars în întregime, vineri noapte, în momentul intervenţiei pompierilor existând pericolul extinderii flăcărilor la o pădure. Casa de vacanţă din staţiunea Moneasa, supranumită „Perla Muntilor Apuseni”, situată în Munţii Codru Moma, a ars complet, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toate bunurile. Aceasta era construită din lemn de brad şi avea circa 180 de metri pătraţi. În momentul izbucnirii incendiului, nimeni nu se afla în casă, anunţul la 112 fiind făcut de un trecător, când casa ardea puternic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, a declarat, pentru Mediafax, că în momentul în care echipele au ajuns la locul indicat incendiul se manifesta generalizat şi exista riscul ca flăcările să se extindă la cabanele din jur şi la pădure. „S-a acţionat circa patru ore pentru stingerea incendiului. În urma cercetărilor făcute, s-a constatat că a ars în totalitate cabana şi interiorul acesteia, cu toate bunurile. Ca şi cauză probabilă: un scurtcircuit electric sau o suprasarcină electrică la tabloul electric de comandă al casei de locuit”, a spus căpitan George Pleşca.

În decursul a câteva ore în judeţul nostru au avut loc cinci incendii. Au mai luat foc două case, una în municipiu, din cauza unui scurtcircuit electric, şi alta în comuna Şepreuş, din cauza unui horn construit incorect.

Pompierii au mai fost chemaţi să stingă un incendiu într-un container de 12 metri pătraţi pentru deşeuri plastice din Zona Industrială Arad, unde incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare în container sau golirea unui goş de gunoi în care se afla o ţigară. Totodată, pompierii au mai fost solicitaţi în municipiul Arad să stingă un incendiu izbucnit la o maşină aflată în trafic, care a ars în proporţie de circa 40 la sută. Cauza cea mai probabilă a incendiului a fost defecţiunea sau ruperea conductei de alimentare cu combustibil, combustibil care a ajuns pe motorul încins al maşinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.