Pompierii Orașului Pecica au avut două intervenții în decursul a 48 de ore, în prima fiind vorba despre un autoturism, iar în a doua au avut de stins incendiul izbucnit la o casă.

Prima misiune a avut loc joi, 30 mai, în jurul orei 15:25, când Pompierii Orașului Pecica au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism marca Mercedes.
Din fericire șoferul a observat imediat fumul care ieșea de sub autovehicul și a decis să iasă pe partea dreaptă a șoselei unde a folosit stingătorul din dotare astfel reușind să lichideze incendiul și să oprească flacăra chiar înainte să apuce să se instaleze.
Din fericire, nu a fost cazul unei explozii mai mari, fața locului deplasându-se cu o autospeciala Pompierii Orașului Pecica și un echipaj ISU Arad.

În schimb, cel de-al doilea incendiu a fost unul care, chiar dacă nu au existat victime, a făcut prăpăd și a distrus în totalitate o casă. 

Acesta a aut loc vineri, 31 mai, în jurul orei 16:30, când pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă pe strada 315.La fața locului s-au deplasat cu două autospeciale cu apa Pompierii Orașului Pecica, două echipaje de poliție,  un echipaj de la ISU Arad și un echipaj SMURD. 
Echipajele de pompieri au intervenit la timp astfel încât incendiul nu a apucat sa se extindă și la acoperiș, toată intervenția a durat o oră jumate. Cu toate acestea, chiar dacă s-a intervenit în cel mai scurt timp, interiorul casei a fost distrus aproape în totalitate, atât din cauza flăcărilor, cât și din cauza spumei folosite pentru stingerea acestora. 

Recomandările redacției