Pentru arădeni, iubitori ai rockului și nu numai, ziua de 2 noiembrie 2019 rămâne o zi neagră. Este data la care arădeanul Leo Iorga și-a luat adio de la această lume. Inima lui Leo a încetat să mai bată când artistul avea 54 de ani.

„Primul nostru gând”,  „Fata din vis” ori „După ani și ani” ori „Să te gândești din când în când la mine” sunt cântate de peste 30 de ani cu bucurie de milioane de fani. ,,Dumnezeu mi-a dat viața asta pe care alții n-au trăit-o în șapte vieți. N-am destul timp să fac ceea ce aș vrea si destul forma fizică, deocamdata si fericirea asta e o chestie pe care o simte fiecare cum vrea. eu sunt fericit ca pot sa traiesc de pe astazi pe maine.” – spunea Leo Iorga în iunie 2019 la Europa FM.

Muzica lui a făcut milioane de oameni fericiți. Lupta lui Leo cu cancerul a început în 2011. Atunci i s-a extirpat prima tumoare la plămâni, dar nu a fost suficient. Au urmat câţiva ani, în care artistul a făcut chimioterapie, imunoterapie şi a încercat inclusiv vaccinul cubanez.

Din păcate, cancerul a recidivat, apărând, pe rând, metastaze la cap, la glanda suprarenală, la plămân, la picior. Artistul  a fost supus multor intervenţii chirurgicale, unele minim invazive, altele clasice.

Leo Iorga a fost căsătorit cu Paula, cu care a avut doi copii,  Edy  şi Paul,  ambii moştenind talentul muzical al tatălui.

Acum,  casa lor de vacanță din Eforie Nord a devenit un altar care alină dorul familiei. Fotografii, diplome, tablouri și CD-uri, toate stau mărturie a ceea ce a fost solistul, de-a lungul anilor, conform impact.ro.

„Nu știe mai nimeni, dar lui tata nu-i plăcea să se vadă în poze, să aibă fotografii sau tablouri cu el prin casă. Nu suferea, ca alți artiști, de cultul personalității, să se vadă peste tot, pe afișe, pe pereți. Mai punea mama la vedere unele tablouri, realizate de fani, dar el nici nu le privea, prefera să nu-și vadă chipul, își ferea mereu privirea.

Nici după ce era invitat la o emisiune tv nu suporta să se vadă în reluare. Nu mi-a explicat niciodată de ce avea această reacție, dar și eu l-am moștenit, nici eu nu suport să-mi văd chipul în poze. De aceea, pe conturile mele sociale am pus doar câteva cadre, în care însă sunt alături de artiști”, a precizat Edy Iorga, pentru Impact. Ro.

După moartea fostului solist de la Compact, soția acestuia nu a mai putut să trăiască în Capitală, așa că s-a retras la Eforie, în casa de vacanță a familiei în 2021.

Paulei Iorga îi era pre greu să mai trăiască într-o casă plină de amintiri, conform impact.ro.

„Anul trecut, mama a renunțat la casa din București, unde locuia cu tata, era prea dureros să rămână acolo și s-a mutat și vila de la Eforie Nord. Acolo stă acum, mama a pus tablouri prin toată casa cu tatăl meu, este și unul realizat de o admiratoare, cumva în 3 D.  Îl primise tata cu câțiva ani înainte de a muri, dar lui tot i se părea ciudat să se vadă desenat”, a mai declarat tânărul pentru impact.ro

Sursa impact.ro:

Recomandările redacției