Filiala Arad a Casei româno-chineze a făcut public, printr-o conferinţă de presă, că proiectele pe care le are în program prind contur, între acestea fiind deja definitivată organizarea unei excursii în China. Excursia este programată în perioada 17-29 noiembrie şi are scop strict cultural, de cunoaştere a istoriei şi civilizaţiei străvechi dar şi de luare de contact cu realităţile prezente ale acestui adevărat gigant economic şi politic care este China. „Filiala Arad a Casei româno-chineze îşi respectă promisiunea şi organizează o ex­cursie în China «A wonderful spiritual and modern spot Beijing-Tibet (Lasha)-Hong-Kong». Este o reali­zare deosebită, dat fiind că în Tibet turiştii sunt acceptaţi doar de două ori pe an, în perioade foarte scurte. Vrem ca şi în acest fel relaţiile românilor cu China şi cu cetăţenii săi să se dezvolte cât mai mult. Cunoaşterea reciprocă este fundamentul unor relaţii economice cât mai strânse şi vrem ca şi Casa româno-chineză, Filiala Arad, să contribuie la crearea de posibilităţi pentru investiţii chineze în România, în Arad”, a spus prof. univ. dr. Li­zica Mihuţ, preşedintele Consiliului academic al Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Lizica Mihuţ a reliefat că activitatea Casei româno-chineze Arad are un alt rezultat concret: în China se află în vizită de afaceri Dumitru Muscă, unul dintre cei mai valoroşi agronomi şi investitori în agricultură din Arad şi din România.
Deputatul Dorel Căprar, iniţiator al filialei arădene a Casei româno-chineze, s-a referit la rându-i tot la aspectul dezvoltării relaţiilor economice şi de afaceri. „Înfiinţarea filialei arădene a acestui organism este o iniţiativă care îmi aparţine. Gândită pentru a veni în sprijinul comunității locale dar și a reprezentanților mediului de afaceri chinez, Casa româno-chineză din Arad își propune să contribuie la dezvoltarea relațiilor între cele două state, între oamenii de afaceri chinezi și cei arădeni. Relaţiile dintre cele două ţări se află pe un traiect ascendent. Reamintesc că România a accesat deja 70 de milioane de dolari pentru un important proiect telecom, dintr-un fond de investiţii de 10 miliarde de dolari pus la dispoziţia ţărilor estice de guvernul chinez. Reiterez ideea importanţei şi potenţialului reprezentat de spaţiul investiţional chinez, care poate aduce beneficii directe eco­nomiei naţionale şi pieţei de muncă. Mediul de afaceri arădean are ne­voie mai mult decât oricând de direcţio­na­rea de capital şi tehnologie”, a spus Dorel Căprar.
Dealtfel, Dorel Căprar a efectuat deja două vizite în China: prima, alături de o delegaţie formată din parlamentari şi lideri PSD, iar cea de-a doua, cu o delegaţie a asociaţiei Casa româno-chineză, la cea de-a  patra ediţie a târgului internaţional de co­merţ şi logistică desfăşurat în oraşul chinez Linyi.

Recomandările redacției